Siyaset
Giriş Tarihi : 15-04-2024 14:46   Güncelleme : 15-04-2024 16:38

Belediye başkan yardımcısı belli oldu

Gerze Belediyesinde yeni dönem başladı. Gerze Belediyesi Başkan Yardımcısı belirlendi

Belediye başkan yardımcısı belli oldu

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yeni başkan yardımcısını açıkladı. Mazbatasını alan ve görevine başlayan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yeni dönem ekibini oluşturuyor. Bu kapsamda Belediye Başkan Yardımcılığı görevine Belovacıklı’ nın ekibinde önemli bir rol alan meclis üyesi Şengül Şahin getirildi.

ŞENGÜL ŞAHİN KİMDİR?

1967 yılında Gerze’de doğdu. İlkokul,Ortaokul ve Lise eğitimimi Gerze’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 
1997-2022 yılları arasında Sinop Ticaret Odasına kayıtlı inşaat sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinden emekli oldu. Gerze Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde bir dönem sözleşmeli olarak Matematik öğretmenliği yaptı.

2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Başkanlığı’na aday oldu, oyların eşit çıkması sonucu çekilen kura ile seçimi kaybetti .2016 yılında Kurultay Delegesi olarak Ankara’da Sinop Gerze’yi temsil etti. 

Gerze’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarında farklı zamanlarda görev aldı. Evli olan Şahin, Gerze ilçesi Yaykıl köyü’nde kurulması planlanan Termik Santrale karşı 7 yıl boyunca mücadele etti. Bu süreçte 6 yıla yakın Yeşil Gerze Çevre Platformunun sözcülüğünü yaptı. Örgütlü mücadele  ile dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneğini verdiler.  

Büşra ÇevikBüşra Çevik