Güncel
Giriş Tarihi : 22-02-2024 18:22

Belediye çalışanlarından yeni açıklama: “Enflasyon karşısında eriyen teklifin tarafımızca enflasyon farkının verilmeden kabulü mümkün değildir”

Sendikal sözleşmede anlaşamayan Gerze Belediye kadrolu işçileri sabah saatlerinde Gerze Belediyesi önünde basın açıklaması yapmış, maaş bordrosu yakmıştı. Bunun üzerine Gerze Belediye Başkan Cevat Şensoy konuya açıklık getirmek üzere açıklama yapmış, sendikanın iddialarının asılsız olduğunu ifade etmişti. Bunun üzerine Gerze Belediyesi kadrolu işçileri yeniden basının karşısına geçerek basın açıklaması yaptı.

Belediye çalışanlarından yeni açıklama: “Enflasyon karşısında eriyen teklifin tarafımızca enflasyon farkının verilmeden kabulü mümkün değildir”

"Enflasyon farkını bize çok görmeyin, ezilmeyelim" taleplerinin karşılık bulmadığının altını çizen işçiler açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sayın Başkanımıza bir önceki dönem maaş ve sosyal haklarımız ile ilgili olarak vermiş olduğu doğru bilgilendirmeler için teşekkür ederiz ancak gelinen son noktada tarafımızca kabul edilmeyen teklifteki rakamlar birebir doğru olup eksik olan ise her yıl enflasyon farkı karşısında maaşlarımızın eridiği ve bu nedenle mevcut tekliflerine enflasyon farkı ödenir kısmının sözleşmeye ilave edilmesi idi.

Buna karşın bizim son teklifimiz verilen son rakamın 1000-1500 TL aşağı çekilmesi ancak enflasyon farkının her açıklandığı dönemde maaşlarımıza yansıtılarak işçinin enflasyon farkından dolayı mağduriyetinin ortadan kaldırılması idi. Gelinen son noktada yapılan son teklifte bize teklif edilen tutar işçi kişi başı 4500 tl aşağıya çekilerek ve 2025 Ocak enflasyon farkı da yok sayılarak 2024 Temmuz enflasyon farkı ve 2025 Temmuz enflasyon farkı ödenir şeklinde iletildi. Bizler de bunu kabul edemeyeceğimizi belirterek işçi arkadaşlarımızı bilgilendirdik. Bilgilendirmemizde kimseyi suçlayıcı kurumumuzu rencide edici ifadelerde bulunmadık. Kaldı ki;

Devletimiz 2020 yılında %45 zam,2021 yılında İlk altı ay %12,ikinci altı ay % 6 ve % 5 enflasyon zammı ile 2022 yılında ilk altı ay % 12, ikinci altı ay % 6 ve % 5 enflasyon farkı ile 2023 yılında ise % 75 olmak suretiyle zammı kamu işçisine vermiştir. Bugüne kadar kurumumuz ile yaptığımız toplu sözleşmeler sonucunda almış olduğumuz maaşlar asgari ücret altında kalması ve ülkemizdeki ekonomik koşulların ağırlığı sonucunda ek protokol imzalanarak seyyanen zam yapılarak başkanın açıkladığı rakamlara ulaşılmıştır. Bu hesaplara göre beş senedir kurumuz işçisi nerede ise hiç zam almadan çalışmaktadır. Bu nedenle enflasyon karşısında eriyen ve hâlihazırda bize sunulan teklifin tarafımızca enflasyon farkının verilmeden kabulü mümkün değildir. "Enflasyon farkını bize çok görmeyin, ezilmeyelim" talebimiz hiçbir şekilde karşılık bulmamıştır.

Kişisel menfaatler işçinin meselesi değil yapanlarındır. Biz Gerze Belediye çalışanları olarak hiç kimsenin maşası da değiliz adamı da değiliz bizler sadece evimize helal lokma getirmenin peşindeyiz.

Saygılarımızla.”

Büşra ÇevikBüşra Çevik