Siyaset
Giriş Tarihi : 22-01-2024 11:01   Güncelleme : 22-01-2024 11:25

Belovacıklı' dan "İşte Engelleri Aşıyoruz" Projesi

CHP Gerze Belediye Başkanı Adayı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesi Engelsiz Yaşam Projesi'ni tanıttı. Bu proje ile Gerze'de yaşayan engelli bireylerin istihdam olanaklarını artırmayı ve girişimciliğini desteklemeyi hedefleyen Belovacıklı, projenin detaylarını paylaştı

Belovacıklı' dan

CHP Gerze Belediye Başkanı Adayı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesi Engelsiz Yaşam Projesini anlattı. Proje ile Gerze'de yaşayan engelli bireylerin istihdam olanaklarını artırmayı ve girişimciliğini desteklemeyi hedefleyen Belovacıklı, projenin detaylarını paylaştı.

Engelli bireylerin istihdamını ve girişimciliğini desteklemeyi amaçlayan bu proje, Gerze'deki eğitilebilir engelli bireylerin üretimle tanıştırılmasını, mesleki ve teknik eğitim alarak ince motor becerilerinin geliştirilmesini ve istihdam edilebilirliklerinin artırılmasını hedefliyor.

Belovacıklı projenin genel ve özel amacını şu şekilde açıkladı: "Projemizin genel amacı Sinop İli Gerze İlçesinde yaşayan engelli bireylerin istihdamını ve girişimciliğini arttırmaktır. Projemizin özel amacı ise Gerze ikamet eden eğitilebilir engelli bireylerin üretimle tanıştırılması, mesleki ve teknik eğitim alarak ince motor becerilerinin geliştirilmesi ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasıdır."

Ayrıca, proje hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen anket sonuçlarına dayanarak, Gerze ilçesindeki engelli bireylerin meslek edindirme kurslarına erişim eksikliği ve özgün bir girişim olmamasının ekonomik sıkıntılara neden olduğu belirlendi. Bu durum, Gerze'de engelli bireylere yönelik bir üretim atölyesi kurulmasının elzem olduğunu ortaya koyarak projenin temel gerekçesini oluşturdu.

Büşra ÇevikBüşra Çevik