Siyaset
Giriş Tarihi : 15-01-2024 10:36   Güncelleme : 15-01-2024 12:32

Belovacıklı, projelerini açıklamaya başladı

CHP Gerze Belediye Başkanı Adayı Osman Belovacıklı, projelerini açıklamaya başladı: İlk proje ‘Kapalı Pazar Yeri’

Belovacıklı, projelerini açıklamaya başladı

Eski Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, CHP’ den Belediye Başkan aday adayı olduğunu ilan etmiş, yapılan ön seçimde de aday adayları arasında en çok oyu alarak CHP’ nin Gerze Belediye Başkanı Adayı olmuştu.

29 Mart 2009 – 31 Mart 2019 tarihlerinde 2 dönem CHP’ den Gerze Belediye Başkanı olan Osman Belovacıklı, Gerze için hazırladığı projelerini açıklamaya başladı. Başkan Adayı Belovacıklı, ilçemizin en başta gelen sorunlarından biri olan Kapalı Pazar Yeri Projesini açıkladı.

Belovacıklı, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Hızlıca başlayıp bitireceğimiz onlarca projeden sadece biri;hem esnafımız, hem de vatandaşımızın yağmura, rüzgara maruz kalmadan alışveriş yapacakları modern bir pazar yerine kavuşturacağız.Pazar yerimizi, aynı yerinde ancak daha modern bir yapıda tekrar inşa edeceğiz.Tüm bu çalışmalarımıza da 1 Nisan itibariyle başlayarak çok kısa süre içerisinde hayata geçirmiş olacağız. Hem esnafımız daha modern, daha hijyenik daha konforlu alanda satış yapacak hem de vatandaşımız daha temiz, ferah bir ortamda hizmet almış olacaktır.

İlçemizin en başta gelen sorunlarından biri olan kapalı pazaryeri projemiz ile hızla gelişen ve büyüyen Gerze’ miz için sadece bugünü değil geleceği de düşünerek halkımıza ve pazarcı esnafımıza daha sağlıklı ve modern alışveriş imkânı sunacağız."

OSMAN BELOVACIKLI KİMDİR?

25 Haziran 1959 yılında Gerze’de doğdu. İlköğrenimi İnkılap İlkokulunda, ortaöğrenimini Gerze Lisesi'nde, yükseköğrenimini Sinop Eğitim Enstitüsü'nde tamamladı. Sırası ile Gürsökü İlkokulu, Dikmen Şeyhhüseyin İlkokulu, Sarnıç İlkokulu ve Yakakent köylerinde 2000 yılına kadar öğretmen olarak görev yaptı. 2000 yılında Yakakent 100.Yıl Pansiyonu İlköğretim Okuluna, okul müdürü olarak atandı. 2005 yılı Temmuz ayında emekli olup Gerze’de ticarete başladı. 2007 yılının sonunda Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanı oldu. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP'den Gerze Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014 mahalli idareler yerel seçimlerinde, yeniden Belediye Başkanı seçildi. Osman Belovacıklı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de CHP'den tekrar Belediye Başkan adayı oldu. Eşi de kendi gibi emekli öğretmen olan Osman Belovacıklı; iki kız babasıdır.

Büşra ÇevikBüşra Çevik