Güncel
Giriş Tarihi : 26-07-2023 16:05   Güncelleme : 26-07-2023 17:03

Bir Bal Ormanı da Çırnık köyüne

Türkiye’de ilk olan Arıcılık Okulu Uygulama Sınıfının açıldığı Çırnık köyünde Bal Ormanı kuruluyor

Bir Bal Ormanı da Çırnık köyüne

Geçtiğimiz günlerde Gerze Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çakallı ve Yamacık köyleri arasına bölge arıcılığı ile ilgili önemli bir adım olan, yöre halkına gelir kaynağı oluşturmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Güzel Yayla Bal Ormanı kurulmuştu.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından nektar ve polen kaynağı açısından doğal olarak bulunan bitkilerin yanında, ıhlamur ve yalancı akasya gibi ağaç türleri de sahaya dikilerek bitki örtüsü zenginleştirilmesi sağlanmış sürekli ve gezginci arıcıları bu alanlardan faydalanmak üzere bal ormanına davet etmişlerdi.

Bu güzel yatırım haberinin ardından bir bal ormanının da Türkiye’ de ilk olan Arıcılık Okulu uygulama sınıfının da açıldığı Çırnık köyünde kurulması planlanıyor. Bu kapsamda Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur ve Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin ile birlikte ilçemiz Çırnık köyünde kuruması planlanan bal ormanı ile ilgili yerinde inceleme ve ziyaret gerçekleştirdiler.

İlk kez kırsala özel bir projeyi hayata geçirerek Türkiye’de ilk olan Arıcılık Okulu uygulama sınıfını köyünde açan Çırnık köyünde uzun zamandır arıcılık yapmakta olan Gazi Üniversitesinden emekli Prof. Dr. Emin Kuru, şu şekilde açıklama yaptı: Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur ile bal ormanı projelerini görüştük.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur ve Gerze Orman İşletme Şefimiz arı çiftliğimi ziyaret ettiler. Arıyı kışlatmak için Çırnık köyünde bal ormanı oluşturabileceklerini ifade ettiler. Ayrıca kaliteli balcılık ve koloni geliştirmek için Dikmen yaylalarında arı yerleşkeleri tahsis edebileceklerini ifade ettiler. Değerli kaymakamımıza ve orman bölge müdürümüze, Gerze orman işletme müdürümüze ve işletme şeflerimize ziyaretlerinden dolayı ayrıca Türk arıcılığına gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederim.”

AdminAdmin