Siyaset
Giriş Tarihi : 20-07-2023 11:45   Güncelleme : 09-08-2023 10:59

Birol Sazak, CHP Gerze İlçe Başkanlığına aday

CHP Gerze Belediyesi Meclis Üyesi Birol Sazak, CHP Gerze İlçe Başkanı Adaylığını açıkladı

Birol Sazak, CHP Gerze İlçe Başkanlığına aday

CHP Gerze Belediyesi Meclis Üyesi Birol Sazak önümüzdeki günlerde yapılacak olağan kongrede ilçe başkanlığı için aday olduğunu resmen açıkladı.

22 Temmuz 2023 tarihinde delege, 11 Ağustos 2023 tarihinde de İlçe Başkanının da seçileceği CHP Gerze İlçe Kongresinde İlçe Başkanı olmak için adaylığını açıklayan Birol Sazak, delegelerden destek beklediğini belirten Sazak, “değişim süreci ile beyaz bir sayfa açarak yol haritamızda başarılı çalışmalar yapmayı düşünüyorum” diye konuştu.

BİROL SAZAK KİMDİR?

15.01.1964 yılında Gerze'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gerze'de tamamladı. Ardından, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesine 2 (iki) yıl devam etti. Erzurum Atatürk Üniversitesi Acil Afet Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1986 yılında Askerlik dönüşü Bursa'da özel sektörde iş hayatına atılıp otomotiv, gıda ve tekstil sektörlerinde yönetici olarak 30(otuz) yıl çalışmasının ardından emekli olarak memleketi Gerze'ye dönüş sağlamıştır.

Gerze'de kuruluş ve faaliyetlerine katıldığı Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanlığı, Gerze Tüm Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı ve Gerze Turizm Derneği yönetiminde görev yapmakla birlikte, Türkiye Dağcılık Federasyonu Sinop İl Temsilcisidir.

2019 Mahalli İdareler ve Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gerze Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilmiştir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

AdminAdmin