Güncel
Giriş Tarihi : 05-10-2023 12:40   Güncelleme : 07-10-2023 16:23

Bu da oldu… Mangıroğlu Sabri’ nin eli boş kaldı

Köpeği ile heykeli dikilen Mangıro Sabri’ nin elinden tokmağını aldılar

Bu da oldu… Mangıroğlu Sabri’ nin eli boş kaldı

Ölümünün üzerinden 34 sene geçen, Gerzelilerin hatıralarında önemli bir yere sahip olan, Köşk Mahallesindeki evlerinin yakınında elinde davulu ve tokmağıyla yanında gözü gibi baktığı köpeği Coşkun’ un da bulunduğu Mangıroğlu Sabri’ nin heykelinin eli boş kaldı.

Gerze Yangınının 62. yıl dönümünde, dönemin Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından Gerzeli vatandaşlara müjde olarak verilmiş ve yine vatandaşlar arasında yapılan oylama neticesinde Mangıro Sabri heykelinin uygun bir yere konuşlandırılacağı duyurulmuş, yapılan oylama ile de Mangıro Sabri’ nin heykeli 17 Mayıs 2018 tarihinde İskele girişine yapılmış; 31 Mart 2022 tarihinde de Köşk Mahallesindeki evinin yakınına taşınmıştı.

Bu sabah saatlerinde Köşk Mahallesinde yürüyüş yapan vatandaşlar, Mangıroğlu Sabri’ nin tokmağının bulunduğu elin boş olduğunu gördü. Kırıldığı veya alındığı tahin edilen tokmağın yetkililer tarafından yerine konulması beklenirken vatandaşlar “Sabri’ nin tokmağından ne istediniz?” diyerek duruma sitem ettiler.  

Tokmak, en kısa sürede yerine konulacak

Gerze Belediye Başkanlığı tarafından Mangıro Sabri’ nin tokmağının en kısa sürede yerine konulacağı, konunun takip edildiği belirtildi

Gerze Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “İlçemizde yerel bir haber sitesinde de çıkan ilçemizin önemli simgelerinden birisi olan Mangıro Sabri Heykeline kimliği belirsiz kişilerce zarar verilmiştir.

Sabri heykelindeki tokmağı kıran şahıslar hakkında bölgedeki kamera kayıtları tarafımızca detaylı şekilde incelenmiş ancak gerekli görüntüye maalesef ulaşılamamıştır.

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY olayın ilk anından itibaren konunun yakın takipçisi olmakla birlikte Belediyemiz Demir İşleri Atölyesi personelince tokmağın yenilenmesi talimatını vermiştir.

Atölyemizce Mangıro Sabri Heykelindeki tokmak yenilenerek en kısa sürede yerine konacaktır.”

Cittaslow Gerze’mizin unutulmaz değeri Mangıroğlu Sabri kimdir?

1 Temmuz 1915 yılında doğan, davulu ve Coşkun adlı köpeğiyle, kendisine özgü davranış ve konuşmalarıyla ilçemizde çok sevilen Mangıroğlu Sabri; sandalye üstünde davul çalarak nutuk çekmesiyle tanınırdı. Kendisi kızdırıldığında köpeği Coşkun, onu korumaya çalışır ve havlardı. İşte tam bu sırada Mangıroğlu Sabri o ünlü “Uyma oğlum Coşkun! Sen büyüksün!..” vecizini nağmeli ve uzatarak söyler; hem etrafındakileri güldürür, hem de köpeğini sakinleştirirdi. 29 Eylül 1989 tarihinde, son yolculuğuna, bütün Gerze halkı tarafından uzun süre omuzlarda taşınarak uğurlanan Mangıroğlu Sabri’miz, Cittaslow Gerze halkımızca hiçbir zaman unutulmayacak, nesilden nesile hikayeleri anlatılacak, Gerzeli özel bir hemşehrimiz olarak, her zaman anılarımızda yaşayacaktır.

AdminAdmin