Eğitim
Giriş Tarihi : 08-06-2023 15:31   Güncelleme : 10-06-2023 16:54

Bu senenin ‘Kitap Kurtları’ belli oldu

2023 yılı ''Her Nefes Bir Kitap Projesi'' kapsamında en çok kitap okuyan ''Kitap Kurtları'' belli oldu

Bu senenin ‘Kitap Kurtları’ belli oldu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği, 2022-2023 eğitim öğretim yılında da devam ettirilen,  öğrencilerin de severek katılım sağladığı, ''Her Nefes Bir Kitap'' projesine, ilçemizde öğrenim gören öğrencilerde, İlkokul öğrencileri 49.174 sayfa, Ortaokul öğrencileri ise 114.570 sayfa kitap okudular.

Yıl boyunca okullarımızdan gelen en fazla kitap okuyan öğrencilerin isim listeleri sonucunda ve yapılan istatistiksel çalışmalar ile 2022-2023 eğitim öğretim yılının ''KİTAP KURDU'' olarak tabir edebilen öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edildi. Buna göre, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencisi İrem Nisa Dertli en çok kitap okuyarak birinci olurken, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Doblak, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Kumsal Baş ve Karlı TOBB İlkokulu öğrencisi Niranur Taşkın diğer kitap kurtları oldular. 

Kitap okumanın önemine dikkat çeken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İlçemizin Kitap Kurtlarını davet ederek, her birini ayrı ayrı tebrik etti. Onlar için hazırlattığı Başarı Belgelerini ve pojeye gösterdikleri ilgi için ve daha fazla kitap okumalarına teşvik olması amacıyla ''Kitabınızı Kendiniz Seçiniz'' sloganıyla dereceye giren öğrencilere hediye kuponu takdim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Okullarında en fazla kitap okuyarak 1. olan Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu kitap kurdu İrem Nisa Dertli'ye, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu kitap kurdu Elif Doblak'a, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu kitap kurdu Kumsal Baş'a ve Karlı TOBB İlkokulu kitap kurdu Niranur Taşkın'a tekrar teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencileri destekleyip, onları kitap okumaya teşvik eden Okul Müdürlerine, Öğretmenlere ve öğrencilere, ailelerine çok teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, ''Her Nefes Bir Kitap Projesinin'' 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da devam etmesi ile ilgili okullardan gelen öneriler doğrultusunda, karşılıklı istişarelerde bulunarak karar verileceğini söyledi.

AdminAdmin