Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2023 10:37   Güncelleme : 08-09-2023 11:13

‘Bu yol şehit mezarlığına çıkıyor’

Geçtiğimiz gün yaptığımız habere konu olan Kahramaneli köyü Avlanlı Mahallesindeki yolun Gerzeli şehidimiz Necati Teke’ nin mezarlığına gittiği öğrenildi

‘Bu yol şehit mezarlığına çıkıyor’

İlçemize bağlı Kahramaneli köyü Avlanlı Mahallesi sakinleri kullandıkları yol nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililere bu yolla ilgili gerekli çalışmaların yapılması için çağrıda bulunmuş, yolların çok bozuk olduğunu, yetkililerden yardım istediklerini kaydetmişlerdi.

Yaptığımız bu haber sonrasında Hakkari’ de bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda şehit olan Necati Teke’ nin aile yakınları da gazetemizle iletişime geçti. Bu yolun şehit mezarlığına gittiğini, resmi ve dini bayramlarda şehit Necati Teke’ nin mezarlığına çok sık ziyaret olduğunu, bozuk olan bu yolun ne Gerze’ ye ne de Kahramaneli köyüne yakışmadığını ifade ettiler.

Şehit yakınları, yolun yapılmasıyla ilgili hem kendilerine hem köy sakinlerine söz verildiğini ve yolun hala yapılmadığını, verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini belirttiler.

Tıpkı köy sakinleri gibi yolun halinden utandıklarını ve üzüldüklerini belirten şehidimizin ailesi, “özel günlerde köyümüze ve kardeşimizin mezarlığına ziyaretler oluyor ama yolun hali malum. Bu yolu herkes gördü, hem bize hem de köy sakinlerine yolun yapılacağı ile ilgili sözler verildi. Köye gelen söz veriyor ama bir daha köye uğrayan olmuyor.

Biz bu haber aracılığıyla sesimizi bir kez daha duyurmak istiyoruz. Özel günlerde kardeşimiz Necati’ nin mezarlığına ziyaretler gerçekleşiyor, mezarlığa çıkan yolun hali ortada. Bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

AdminAdmin