Güncel
Giriş Tarihi : 31-05-2017 10:18   Güncelleme : 31-05-2017 10:38

Bugün son gün süre uzatılmayacak

Borç yapılandırma yapan vatandaşların borçlarının ilk iki taksitini ya da peşin ödemeyi bugün yapması gerekiyor

Bugün son gün süre uzatılmayacak
 Vergi borcu yapılandırılmasında ikinci taksit için bugün son gün! Borç yapılandırma yapan vatandaşların borçlarının ilk iki taksitini ya da peşin ödemeyi bugün yapması gerekiyor. Ödeme yapmayanlar yapılandırma hakkını kaybedecek.

Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere borçlar düzenleme kapsamında yer alıyor. Bu borçlardan biri için yapılandırma yapanların ilk iki taksiti ödemesi gerekiyor. Ocak ayındaki ödemeler mayıs ayına ertelenmişti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan son uyarı!

''Kesinlikle süre uzatımı olmayacak. Ödemesini bugün yapmayanlar haklarını kaybedecek. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması uygulaması kapsamında, borçlarını yapılandıran vatandaşlarımız için bugün son ödeme günü. Kesinlikle süre uzatımı olmayacak. Ödemesini bugün yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Vergi dairelerimiz bu gece son mükellef borcunu ödeyene kadar, belki de gece yarılarına kadar çalışacak. Kamu bankalarımız saat 21.00’e kadar açık olacak. Diğer ödeme kanalları da açık. Tekraren uyarıyorum, bunun telafisi yok. Süre uzatımı veya sonradan yeni bir şans verilmesi gibi bir şey olmayacak. Borcunu yapılandıran tüm vatandaşlarımızı, haklarını kaybetmemeleri için bugün ödemelerini yapmaya davet ediyorum''  dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül