Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2022 17:51   Güncelleme : 24-11-2022 18:35

CHP’ den çok özel 'Öğretmenler Günü'

CHP Gerze İlçe Başkanlığı, emekli öğretmenleri unutmadı

CHP’ den çok özel 'Öğretmenler Günü'

Gerze’ de yaşayan emekli öğretmenler, çay sohbetinde buluştu.

CHP Gerze İlçe Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle program düzenleyerek hem öğretmenlerin özel gününü kutladı, hem de ilçemizde yaşayan emekli öğretmenleri bir araya getirdi. 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla CHP Gerze İlçe Başkanlığı yönetim kurulu, Gerze’ de yaşayan emekli öğretmenleri bir araya getirdi. Yaklaşık 170 öğretmenin bir araya geldiği buluşma, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları Üyeleri misafirleri kapıda tek tek karşılayarak, ilgilendiler.

Heyecanımı günler öncesinden yaşamaya başladım

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşması kendisi de emekli öğretmen olan İlçe Başkanı Nihat Erdal gerçekleştirdi. Bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyleyen Erdal, bu etkinliği yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Erdal, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte bu sene öğretmenler gününü nasıl kutlayalım diye düşündük ve bu fikir ortaya çıktı. İlçemizde görev yapıp emekliye ayrılan veya emekli olup ilçemize yerleşen öğretmenlerimizle bir araya gelelim. Kimseyi ayırmadan, bu öğretmenler gününde emekli öğretmenlerimizle bir araya gelelim. Bu düşüncenin ardından 4 arkadaşımızla komite kurduk ve her bir arkadaşımız liste hazırladı.

Ben bugünün heyecanını günler öncesinden yaşamaya başladım, ben de bir öğretmen çocuğuyum. Biz bu etkinliği her sene gerçekleştirmek ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. Pandemi ile birlikte sosyalleşme etkinlikleri azaldı, biz ayrışmayacağız, bir arada olacağız, bizim bütün temennimiz bu.”  

CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal’ın konuşmasının ardından mikrofon emekli öğretmenlere verildi. Söz alan emektar öğretmenler, meslek hayatlarında yaşadıkları anıları paylaşırken duygusal anlar yaşadılar. 

AdminAdmin