Siyaset
Giriş Tarihi : 01-05-2024 11:09   Güncelleme : 01-05-2024 12:55

CHP Gerze İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

CHP Gerze İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesinin borcunun 173 milyon 880 bin lira olduğunu ve belediyenin kasasında para olmadığını açıkladı

CHP Gerze İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Toplantıya CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak ve yönetimi, CHP Gerze İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kabaş ve yönetimi, CHP Gerze Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ünlütürk ve yönetimi, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile partililer katılım sağladı.

Sedat Işıdı Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda yerel seçim sonuçlarını değerlendirildi. İlçe Başkanı Birol Sazak yaptığı konuşmada, “Hep birlikte içinde bulunduğumuz yaşadığımız bu süreci karşılıklı konuşarak değerlendireceğiz. Bu süreçteki başarılı çalışmaları genel seçimlere nasıl taşıyabiliriz veya başarısız olan duymak istiyoruz.

Konuşmamda kısaca bazı şeylere değinmek istiyorum. Biliyorsunuz uzun yıllardır ilçe örgütümüz içerisinde siz üyelerimin bana verdiği görev ve sorumlulukları en iyi bir şekilde yapmaya çalıştım. Geçmişte yönetim kurulu üyeliğimi belediye meclis üyeliğim ile birlikte yürüttüm. İlçe başkanlığım altında 31 Mart seçimlerine, CHP ilçe örgütü yönetimi olarak çok iyi hazırlandık. Yaptığımız programlar dâhilinde bu çalışmalarda gece gündüz demeden çalışan ilçe örgütüme, yönetimime, kadın ve gençlik kolları başkanlarıma yönetimlerine, her zaman yanımızda olan gönüllü çalışan üyelerimize gönüllülerimize, il genel meclisi üyelerimize, belediye meclis üyelerimize, seçilen seçilemeyen hepsine çok teşekkür ediyorum. Tabii belediye başkanımız Osman Belovacıklı’ ya emeklerinden çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman güçlü destekleri yanımızda olan sayın il başkanım Aykut Cem Yalçınkaya ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu süreçte manevi katkılarından dolayı vekilimiz Barış Karadeniz ve vekilimiz Engin Altay’ a teşekkür ediyorum.

Evet, hep birlikte cumhuriyet halk partisi ailesi olarak çalışarak başardık, Gerze belediyemizi CHP belediyeciliğine kazandırdık. Bundan sonraki bu zor süreçte gene hep birlikte Gerze’mizin halkımızın yararına olan seçim sürecinde söylediğimiz sosyal projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Seçim sürecinde yaptığımız çalışmalarda ilçe örgütü olarak tüm kollarımızla birlikte halkımızın isteklerini yerinde izledik notlarımızı aldık. Köylerimiz, merkez mahallelerimiz dâhil hiç bir ayrım yapmadan tüm seçmenlerimizle bütünleştik bir köprü oluşturduk. Seçim sonucunda her alanda başarı ile çıkmak için tüm kesimlerle diyaloglarımızı samimi dürüst bir zeminde tuttuk ve başarılı olduk. Dediğim gibi bu emeklerin sonucu biz kazandık, cumhuriyet halk partisi kazandı. İlçe örgütü olarak en büyük isteğimiz, yerel başarıyı genele taşımak. Bunu da inşallah gene hep birlikte yapacağız. Dediğim gibi şimdi çalışma zamanı, Gerze’yi ileriye taşıma zamanı. İlçe örgütü olarak belediye başkanımızın, belediye meclis üyelerimizin ve il genel meclisi üyelerimizin her zaman yanında olacağız. Birlikte başardık birlikte yola devam edeceğiz. Herkese saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

CHP Gerze İlçe Danışma toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, “Osman başkanım muhtar adayı arkadaşlarımız kadar çok hatta daha fazla kapı çaldı. Kadınların ve gençlerin çok oldukları yerde, çok çalıştıkları yerde, başarı kaçınılmaz oluyor. Gece gündüz çalışan parti gönüllüleri sizlere de çok teşekkür ediyorum. İyi şeyler olduğu kadar olumsuz şeyler de olmuştur. Ben seçim süreci boyunca Gerze’ de şunu gözlemledim, partimize zarar vermeyi düşünenler aslında o kadar çok katkıda bulundular ki bu sürece. Bir insanı bile kaybetmemek için büyük çaba verdik” dedi.

ŞUANDA BELEDİYENİN BÜTÇESİ SIFIR

Gerze Belediyesinin maddi durumuyla ilgili konuşan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Belediye başkanı olalı bir ay oldu. İnanın bir aydır belediyeyi toparlamaya çalışıyorum. Geçmişten gelen tecrübemle toparlamaya çalışıyorum. Öyle bir belediye teslim aldık ki, tamamen birbirine karışmış, kurumsallık ortadan kalkmış, herkes kendi başına buyruk olduğu, yani bu gün kurtarmanın peşinde olan bir belediye teslim aldık.

Bütçe yok. Bizim dönemimizde on yıllık süre içerisinde bir gün dahi işçinin maaşını veremediğimi bilmiyorum. Her ayın belli günlerinde işçilerimizin, devlet memurlarımızın ve kadrolu işçilerimizin maaşları yatar. Gece saat 12’den sonra kartı sokup alırlardı. İnanın bu kadar da karışıklığın içerisindeki benim için en önemli şey, işçi arkadaşlarımın o maaşlarını alabilmesi. Size samimiyetle söylüyorum. Ayın 2’ sinde maaş ödeyeceğiz. Şu anda belediyedeki bütçe sıfır. Sıfır bütçe. İller Bankası payını eklemek zorundayız. Yani İller Bankası payıyla hem bu işçilerin maaşlarını ödeyeceğiz hem de diğer devlet memuru ve kadrolu işçilerin maaşlarını ödeyeceğiz. E biz ne yapacağız? İnanın piyasaya o kadar bir borç var ki anlaşılır gibi değil. Bu borç nasıl yapılmış?” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

 

Büşra ÇevikBüşra Çevik