Siyaset
Giriş Tarihi : 11-08-2023 19:30   Güncelleme : 12-08-2023 15:51

CHP Gerze İlçe Kongresi gerçekleştirildi

CHP Gerze İlçe Kongresi yapıldı: Yeni Başkan Birol Sazak oldu

CHP Gerze İlçe Kongresi gerçekleştirildi

Bugün Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen kongrede 2 Başkan adayı yarıştı. Yarışın galibi 56 oyla Birol Sazak oldu. Kongre Divan Kurulunun oluşturulması ile başladı. CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel' in divan kurulu başkanı olduğu kongre şehit ve gazilerimiz anısına saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

YARIŞIMIZI BURADA YAPALIM, KAPIDAN KOL KOLA ÇIKALIM

CHP Sinop İl Başkanı ve Divan Kurulu Başkanı İnan Savaş Yüksel kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek 2 başkan adayına başarılar diledi. Yüksel konuşmasında, "bir genel seçimin ardından, bir seçim yenilgisinin ardından değişim, dönüşüm ve yenileşme tartışmalarının ışığında bir kongredeyiz. Değişim hayatın vazgeçilmez bir unsurudur. Değişim sadece kişi bazında değil, fikirler, partilerin işleyişi, parti yapısı ve tüzüğü doğrultusunda ele alınmalıdır.

Bugün 2 başkan adayımız var. Lütfen geçmişi kurcalamayı bırakalım. Hep birlikte önümüzde kazanmamız gereken bir Gerze Belediye Başkanlığı seçimi olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Burada yarışımızı yapalım ama kapıdan el ele, kol kola çıkalım” ifadelerine yer verdi. 

Ardından İlçe Başkanı Nihat Erdal çalışma raporunu sözlü olarak sundu ve görevde oldukları 4 buçuk yıllık dönemin bütçe harcamaları konusunda bilgi verdi.

ÜYE SAYIMIZ 670 İLÇE DELEGE SAYIMIZ 92, İL DELEGE SAYIMIZ 21

Erdal konuşmasında,  “Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip çıkma kararlılığı ile bir kongre gününe daha ulaştık. Kongremizin başarılı geçmesini diliyorum. Seçim sonucu göreve geldiğimiz 27 Aralık 2019 tarihinden bu güne kadar 2 yıl 8 ay süre geçti. Bu süre içinde yaptığımız çalışmaları sunmak üzere huzurunuzdayım.

Öncelikle ilçe kadın ve gençlik kollarının oluşumuna önem verdik. Buygün her iki kol çalışmalarımda başarılarımıza büyük katkı sağlamıştır. İlçe köylerimiz ve şehir merkezinde üye kayıtları onların etkin çalışmaları ile artırılmıştır. Yine seçim öncesi köylerdeki aile destekleri sigortasının tanıtımı ve seçim gezilerinde katkıları için teşekkür ediyorum.

Merkez ve mahalle temsilcilerimiz belirlenmiş, etkinliklerde, üyelere ulaşmada ve seçim çalışmalarında önemli katkı sağlamışlardır. Mahalle temsilcilerimiz: Alaattin Gürsoy, Fatma Kabaş, Osman Uyanık, Hasan Coşkun, Hikmet Durgun, Turan Öztürk Ve Esra Terkan’ a teşekkür ediyorum.

Köy çalışmalarında, yönetim kurulu üyelerimiz grup köyler olarak paylaşım yaptılar. Kadın kollarımızla aile destekleri sigortası tanıtımı için Altınyayla, Sarıyer, Karlı, Yenikent, Yamacık, Belören, Yaykıl, Abdaloğlu köylerimizde çalışmışlardır.

İlçe örgütümüz maddi olumsuzluklara rağmen seçim çalışmalarını sürdürmüştür. İlçemizde üye sayımızın artışı oylarımızdaki artış ile ilimiz ilçeleri arasında merkez ilçeden sonraki sırayı almıştır.

Bugün itibarı ile üye sayımız 670; ilçe delege sayımız 92, il delege sayımız 21’ dir. Tabi bunu yeterli görmeyiz. Kongre sonunda göreve gelecek olan yönetimimizin daha başarılı olacağına inancımız sonsuzdur.

Daha baskıcı bir yönetim sergileyen iktidarın s yılı tamamlaması olanaksızdır. Birde ekonomik kriz zirveye ulaşmış vatandaş, açlıkla mücadele eder duruma gelmiştir.

Hiçte zor değildir. Geçmişten ders alarak, tabanla daha çok bütünleşerek, iktidara ulaşmak bu günlerde özgürlüklerin kısıtlandığı, hukukun hiç sayıldığı, tartışma kültürünün ve uzlaşının yok edildiği dönem olarak karşımızdadır. Yoksul halk kesimleri çaresizlik ve umutsuzluk içinde ve sahipsiz durumdadır.

Onların umudu, çaresi olmak zorundayız. İç çekişmelerin geride bırakarak ileriye dönük halkçı hedeflere odaklanmalıyız. Partimizden beklenen budur.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer: Bu iktidardan kurtulmak için, gerçekçi kararlar alıp, politikalar üretip inançlı ve halkla bütünleşen bir örgüt yapısı oluşturmalıyız. Tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, kişisel menfaat düşüncesi olmayan, önyargıdan uzak, halka yakın bir örgüt yapısı oluşturmalı. Halk için, halkın iktidarına odaklanmalıyız. Günümüz şartları lehimizedir, halkın beklentisi, muhalefetin toparlanıp önüne düşmesidir.

Biz yönetim kurulu olarak, görev süresince, herkese eşit mesafede durmaya özen gösterdik. Bunun seçimlerdeki yansıması ön seçimdir. Gelecek yönetimin de bu anlayış ile görev yapmasını bekliyoruz.

Görev süresince, katkı veren, emek harcayan yanımızda olan tüm partililerimize teşekkür ederiz. Kongremizin başarılı geçmesini diler, hepinizi saygıyla selamlarım" diye konuştu. 

CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal’ ın ardından söz Eski Gerze Belediye Başkanı olan ve bugün CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı olan Osman Belovacıklı’ ya verildi.

Aday adaylığını bir kez daha yineleyen Osman Belovacıklı kongrenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

BU DÖNEM ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM AMA VATANDAŞLAR BENİ BIRAKMIYOR

Vatandaşların kendini her gördüğü yerde ‘aday mısınız?’ sorusunu sorduğunu, bu sebeple de sorumluluk hissettiğini kaydeden Belovacıklı, “2 başkan adayımız var, 2’ si de çok değerli, bizim insanımız. Partimiz içinde her zaman dostluk ve kardeşlik olmalı. Bu nedenle 2 adaya da başarılar diliyorum.

Çok zor günlerden geçiyoruz. Seçim döneminde çok çalıştık ama olmadı. Halkımıza biz gerçekleri anlatamadık. İnsanlarımızı ikna edemedik. Yurdumuzun her karış toprağı parsel parsel satıldı. Bu sene ilk defa enteresan bir şey yaşandı. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 3 Temmuz da kutlandı. Yavaş yavaş ülkemiz tüketiliyor. CHP’ liler olarak elimizi taşın altına koyacağız ve anlatamadığımız dertlerimizi anlatacağız.

2 dönem Gerze Belediye Başkanlığı yaptım. İnanın bu dönem hiç düşünmüyordum ama kendim ve halkımda bir sorumluluk hissettim. Her gördükleri yerde soruyorlar, insanlara dert anlatmaktan yoruldum. 2024 mahalli seçimlerinde aday adayıyım” dedi.  

NE EKONOMİ, NE HAYAT PAHALILIĞI TÜRKİYE’ DE TEK KONUŞULAN ŞEY CHP

Belovacıklı’ dan sonra söz alan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, iç sorunları kendi aralarında çözmeleri gerektiğini ama kapıdan çıktıklarında birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını herkese göstermeleri gerektiğini belirtti.

5 SENEDİR GERZE’ YE 1 ÇİVİ ÇAKILMADI

Milletvekili Karadeniz, “önümüzde yerel seçimler var. Gerze’ yi yerel seçimde kaybettik. Aradan 5 yıl geçti. Biz CHP olarak değil Gerze halkı kaybetti. 5 seneden beri Gerze’ ye bir çivi bile çakılmadı. Gerze bırakın Türkiye’ yi, dünyanın marka şehri olma yolunda ilerlerken biz kendi içimizdeki bazı sıkıntılarla Gerze’ yi kaybetmedik, aldık kendi ellerimizle verdik ‘alın siz yönetin’ dedik. Bu partiyi bundan sonra ayrıştıran değil birleştiren kazanır” ifadelerini kullandı.

Karadeniz’ in konuşmasının akabinde CHP Gerze İlçe Başkanı Adayı olan Av. Nihal Gündoğdu Saatci konuşmasını gerçekleştirdi. Saatci konuşmasında, “ Bugün burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük emanetlerinden biri olan, bir asri geçmişi ile mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin Olağan Gerze İIçe Kongresini bir bayram coşkusuyla yaşamaktayız. Her şeyden önce bugün için salonun fiziksel olarak hazırlanmasını sağlayan tüm emekçilere teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum.

Sizlerin de bildiği gibi, 1927 yılında kabul edilen, partimizin dört ilkesi: "Cumhuriyetçilik "Halkçılık", "Milliyetçilik" ve "Laiklik ilkesi; sonrasında da, 1935 yılında bunlara eklenen "devletçilik" ve devrimcilik ilkeleri, yani 6 okumuz, hepimizin rehberi olmaya devam etmektedir. Hatta memleketimizin içinde bulunduğu ar politik ve sosyo-ekonomik şartlar, bu ilkelere daha çok sarılmak zorunda olduğumuzu bize her geçen gün açıkça göstermektedir. Bu bilinç ve sorumlulukla hareket eden ve şu anda bu salonu dolduran tüm aydınlık yüzleri saygıyla selamlıyorum.

Kıymetli üyelerimiz, Ben ve Yönetim Kurulu'nda yer alan değerli dava arkadaşlarım, Yeşil Liste'de birleşerek, demokratik bir parti yönetimi anlayışıyla Gerze ilçe yönetimine talip olduk. Sizlere, neden böyle bir yola girdiğimizi anlatmak, yönetimimiz döneminde sürdüreceğimiz politikaları ilkeler düzeyinde açıklamak istiyorum. Birazdan üzerinde duracağım konuları, tek bir yumruk olabilmemiz için önemsiyor ve temel yol haritamız olarak sizlere açıklıyoruz.

Seçilmemiz durumunda, üzerinde önemle duracağımız 5 temel konu ve bunların alt hedefleri şu şekildedir:

1. Parti İçi Demokrasi

2. Müzakere Kültürü

3. Güçlü Bir İdare

4. Üyelik Sistemi ve

5. Yerel Seçimler

Parti içi demokrasi konusunda en önemli talebimiz, yakın dönemde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde, belediye başkanı ve yerel yönetimlerin diğer organlarında yer almak isteyen aday adaylarımızın, tüm üyelerimizin katılımı sağlanarak ön seçimle belirlenmesidir. Yönetimimiz ön seçimin planlaması ve idaresini hiç bir baskı altında kalmadan, hukuki surlar çerçevesinde sürdürecektir. Bizler, ön seçim sonucunda çıkacak olan adaylarımızı koşulsuz şartsız bir şekilde destekleyeceğimizi, partimizin tüm imkânlarını seferber ederek Mahalli İdareler seçimlerini kazanmak için gece gündüz çalışacağımız taahhüt ediyoruz.

Çalışmalarımızda müzakere kültürü temel çalışma prensibimiz olacaktır. Yönetimimizle belediye meclisinde yer alan meclis üyelerimiz arasında koordinasyon daha da güçlendirilecektir. Böylece yerel gündem konusunda parti yönetimimizin daha aktif katılımı sağlanacak, toplumsal meselelere karşı daha tepkisel yaklaşılacaktır.

Parti ile ilgili kararlarda, yönetim kurulunda yer alan bütün üyelerimizin ortak kararı olmaksızın hiç bir inisiyatif alınmayacaktır. Bununla birlikte bütün üyelerimizin görüş ve önerilerini her zaman ve her koşulda yönetim kurulu gündemine taşıyabilmesi kolaylaştırılacaktır.

Güçlü idare ilkemiz konusunda, parti disiplinine halel getirmeksizin, genel merkez ve il yönetimimizin kararları titizlikle uygulanacaktır. Bununla birlikte, yönetimimiz yerel sorunları, öncelikleri ve yerel dinamikleri de hesaba katan politikaları sürdürecektir. Kendine güvenen, hukuk çerçevesinde hareket eden ve parti içi hiyerarşiyi dikey bir şekilde değil yatay bir şekilde uygulayan bir yönetim olacağız.

Üyelik sisteminde amacımız, üye sayımızı artırmak üzerine olacaktır. Gerze'mizin artan nüfusunu dikkate aldığımızda, bu artış hızına paralel bir şekilde üye sayımızda ciddi artışın yaşanmadığını söyleyebiliriz. Bu amaçla, üye sayımızı artırmayı ve sayıca daha güçlü bir parti ordusu yaratmayı istiyoruz.

Üye bilgilerinin güncellenmesi, üyelerle daha yakın temas kurulması ve üyeler arası sosyo kültürel etkinliklerin daha çok ve çeşitli bir şekilde düzenlenmesi diğer hedeflerimizdendir. Böylece parti yönetimiyle ve örgütüyle daha sıcak temas kuran bir üye ilişkisi kurmayı amaçlıyoruz.

Yerel seçimler konusunda da, yönetime seçilmemiz durumunda 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde görevde olacağımızdan, en temel amacımız Gerze'yi Cumhuriyet Halk Partili, toplumcu bir belediyeye kavuşturmaktır. Bunun için, az önce de ifade ettiğim gibi, on seçimle belirlenecek olan belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerimizin seçilmesi için sokak sokak, köy köy çalışma yürüteceğiz. İnanıyoruz ve söz veriyoruz ki, bir sonraki olağan kongremizde, bu koltuklarda cumhuriyet halk partalı bir belediye başkanımız oturuyor olacak!

Sözlerime son verirken; demokrasi, demokrasi ve demokrasi diyorum ve demokrasi kültürünü benimsemiş bir aileden gelen birey olarak parti idaresine de bunu yansıtacağımı taahhüt ediyorum.

ŞİMDİ, GEÇMİŞİN SORUNLARINA TAKILMADAN, BUGÜNÜN VE GELECEĞİN İHTİYAÇLARINI HEP BİRLİKTE GÖZ ETME, BİRLİK OLMA ZAMANIDIR

Aklı HÜR, vicdanı HÜR ve irfanı HÜR genç bir cumhuriyet kadını olarak, tüm delegelerimizin desteğini bekliyorum” diye konuştu.

Saatci’ nin akabinde bir diğer aday olan Birol Sazak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Sazak konuşmasında, “Gerze Türkmenlioğlu köyü doğumluyum. İlkokulu dikmen serbest köyünde okudum, Gerze de Orta ve lise öğrenimimden sonra Anadolu üniversitesi işletme ve ikinci olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi acil afet yönetimi mezunuyum. İş hayatımın tamamını 30 yıl Bursa’da tamamladım.  5 yıl gıda, otomotiv ve 24 yılımı 2.500 kişinin çalıştığı tekstil sektörünün öncü büyük bir kuruluşunun departmanlarında yönetici olarak görev yaptım. Emekliliğim neticesinde 11 yıldır Gerze de memleketimde sosyal sevdalısıyım. Halk Partimiz, Kurtuluş savaşı mücadelesini vermiş ruhun içinden doğmuş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası olarak kurulmuştur. Bizler de hep beraber altı okun işareti doğrultusunda bu mücadeleyi devam ettiriyoruz.

Değerli Cumhuriyet halk partisi üyeleri, değerli delegelerim ben kendimi cumhuriyet halk partisinin bir neferi, dava gönüllüsü olarak gördüm. Atamızın bizlere emanet ettiği Altı okun değerlerine sahip çıkmaya çalıştım. 11. Yıldan Bu yana Gerze ilçe örgütümüz içerisinde siz değerli üyelerimin bana verdiği görevleri yıllarca en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdim. Gerze Halkının 2019 yerel seçimlerinde bana verdiği Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyeliği görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım ve halende bu görevimi yapıyorum. Mecliste Gerze Halkımızın Zararına, Belediyemiz kurumsal yapısına zarar verecek kararlara şiddetle karşı durdum, burada cumhuriyet halk partisi Gerze ilçe örgütümü en iyi bir şekilde temsil ettiğimin bilincindeyim.

Aynı zamanda 4 buçuk yıldır ilçe yönetim kurulu üyesi olarak görevdeyim. Yönetim içerisinde yönetim kurulu arkadaşlarımın desteği ile bana verilen bilişim sorumluluğu, kadın ve gençlik kolları sorumluluğumu başarılı bir şekilde yürüttüm. Gençlik kolları yapılanmasında önemli ilerlemeler sağlayarak projeler oluşturarak uyguladım, gençlik örgütlenmesinde yerel gençlerimize önem verdim. Geleceğimiz olan Liseli gençlerimiz ile güçlü bağlar oluşturarak Gerze Halkçı liseliler örgütlenmesini başararak uyguladık. Kadın kollarımızın oluşturulma, yapılandırma ve çalışmalarında aktif olarak hep yanlarında oldum.

En son ülke genelinde girdiğimiz genel seçimlerde Gece gündüz demeden evimin kapısını unutma pahasına tüm çalışmaların içerisinde bulundum. Gündüz seçim ziyaretlerine köylerimize mahallelerimize kapı kapı koşarken geceleri partide seçim günü için hazırlıklarını yaptım. Gençlerimizle birlikte elektrik direklerine, çatılara çıktım pankart astım. Afiş broşür asmaktan dolayı emniyette ifade verdim, gençlerimle karakolda tutuldum. Değerli delegelerim, Ben partimin mutfağından geliyorum, emekten geliyorum, size siz değerli yönetimimle birlikte daha da çok, daha çok çalışacağız.

Sizlere, Gerze'ye kendimi anlatmama ifade etmeme aslında pek gerek duymuyorum. Sizler çok değerli delegelerim Hak. Adalet, emek ve çalışmak benim tek felsefem. Sizlerin kararına desteğinize vicdanınıza yürekten inanıyorum.

Cumhuriyet Halk partisinin en önemli karar vericisinin üyelerimin olmasını, şu anda uygulanan tüzüğün buna göre düzenlenmesini gönülden istiyorum. Ocu bucu adamcı zihniyetine ve buna yol açan bu delege siteminin son bulmasını istiyorum. Ben ilçe başkan adaylarımı, Belediye başkan adaylarımı meclis üyelerimi milletvekili adaylarımı tüm parti üyelerimin sandığa giderek kendi oylarıyla seçilmesini partimizin adına yakışır şekilde cumhuriyet ve demokrasimizin değerlerini partimizin en tabanından tavanına yayılmasını istiyorum. Bizlerin parçalanmaya bölünmeye değil, tek yumruk birlikte olmaya çoğalmaya ihtiyacımız var. Listemi oluşturan yönetim kurulu üyelerimi hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. Her kesimden çok değerli, deneyimli, üretken çalışkan isimler var, emekçi esnaf kadın arkadaşlarım var, gençlerim var. Yepyeni bembeyaz bir sayfa ile ilçe örgütümüzü ileriye taşıyacak değerli bir listeyle sizlerden onay istiyorum destek bekliyorum.

Sizleri selamlamadan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli manevi sözleriyle sonlandırmak istiyorum. Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye cumhuriyeti diğeri cumhuriyet halk partisidir, demiştir.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti, yaşasın atamızın bizlere emanet ettiği cumhuriyet halk partisi. Zaman bölünme değil, birlik zamanı, tek yumruk zamanı. Sizleri, Cumhuriyet Halk partisi ailemi çok seviyorum. Hepinizi Canı gönülden selamlıyorum. Kalın sağlıcakla” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gitti. 105 delegenin 102’ si oy kullanırken; 102 oyun 56’ sını alan Birol Sazak, CHP’ nin yeni Gerze İlçe Başkanı oldu.

AdminAdmin