Güncel
Giriş Tarihi : 11-01-2024 12:45   Güncelleme : 11-01-2024 13:03

CHP Gerze, sokak canlarını unutmuyor

CHP Gerze Gençlik Kolları tarafından uzun süredir sokak hayvanları için dağıtılan mamalara bir destek de CHP Gerze Belediye Başkanı Adayı Osman Belovacıklı’ dan geldi

CHP Gerze, sokak canlarını unutmuyor

CHP Gerze Gençlik Kolları duyarlı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ‘Mama kapları bizden mamalar sizden’ sloganıyla başlattıkları kampanya ile kendi imkânları ölçüsünde mama kapları yapan ve bunun Gerze’ nin belirli noktalarına yerleştiren CHP Gerze Gençlik Kolları, projeyi devam ettiriyor.

Bugün CHP’ li gençlerin yanı sıra CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, CHP Gerze Belediye Başkan Adayı Osman Belovacıklı, CHP Gerze Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ünlütürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Dinçer, günün ilk ışıkları kolları sıvadı ve can dostlarımız için mama kaplarını mamalarla doldurdu.

Kendi imkanları ve tasarımlarıyla gerçekleştirdikleri mama projesinde, kapların dekorasyonu ve çevreye uyumu için de emek harcayan Gençlik Kolları, özellikle kış aylarında yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını sevindirmeye devam ederken, Belovacıklı da projeye destek oldu.

Pimaş borularla hazırlanan mama kaplarına, kış ayları için hayvanların ihtiyacı olan mamaları dolduran Belovacıklı, “gençlik kollarımızı uzun zamandır yürüttükleri bu çalışma için tebrik ediyorum. Maddi ve manevi olarak bu projeye destek vermekten büyük bir onur duyuyorum. Gerze Belediye Başkanlığını yeniden kazandığımızda bu projenin de kapsamını genişleterek şehrin her yerine ulaştıracağız ve sokak hayvanlarının aç kalmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Gençlik Kolları’ndan elde edilen bilgilere göre, şu ana kadar toplamda 15 adet mama kabı yerleştirdiklerini ama bunların altı tanesinin nasıl ve neden yapıldığı belli olmayacak şekilde kırıldığı belirtilirken, şehir merkezlerine daha çok mama kabı yerleştireceklerini söylediler. Aynı şekilde köyler için de çalışmaya başladıklarını söyleyen CHP’li gençler, mama kaplarını ilçemiz köylerinin girişlerine yerleştirmeye başladıklarını vurguladılar.

Sokak hayvanlarının kış aylarını rahat geçirebilmesi için ilk ellerinden geleni yapacaklarını belirten CHP Gerze Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ünlütürk, mama kapları ve mama kontrol takibini sürekli yapacaklarını söyledi.

Ünlütürk,  hayvanların da yaşayan tüm canlılar gibi doğanın birer parçası olduğunu saygı görmeye, korunmaya ihtiyaçları olduğunu, tüm vatandaşların evlerinin ve dükkânlarının önüne bir kap su ve mama kabı koymalarını rica etti.

CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak ise sokak canları için teşkilat olarak ellerinden gelen gayreti her zaman gösterdiklerini ve göstereceklerinin altını çizerek mama kaplarının takibini sürekli olarak yapacaklarını söyledi.

 

Büşra ÇevikBüşra Çevik