Siyaset
Giriş Tarihi : 14-07-2023 10:50   Güncelleme : 15-07-2023 17:08

CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gerze İlçe Başkanlığı, Eğit-Der Binasında Perşembe saat 20.00’de İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Toplantıya CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, CHP Gerze İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Terkan, 28. Dönem CHP Sinop Milletvekili Aday Adayı Şevket Terkan ve partililer katılım sağladı.

BAŞARIYA ERİŞMEK İÇİN ÖN SEÇİM ŞARTTIR

İlçe Danışma Kurulu toplantısında açılış konuşmasını İlçe Başkanı Nihat Erdal yaptı. Yerel seçimlerde ön seçimin şart olduğunu kaydeden Erdal, “siyaset toplumun refah ve huzuru için yapılır. Bu anlamda alınacak pek çok ders olduğunu görüyoruz. Parti üyelerimizin öneri ve görüşlerine yer verilip, üye yönetime her kademede katılırsa çalışmalarının sonunda başarı gelir. Yoksa ben yaptım oldu anlayışı egemen olduğundan sonuç hüsran olur. Önümüzdeki yerel seçimlerde tüm üyelerimizin etkinliklere katılımının sağlanması ile başarıya ulaşılacaktır. Bunun için seçimlerde ön seçim şarttır diyorum” ifadelerini kullanarak sözü İl Başkanı İnan Savaş Yüksel’ e bıraktı.

KEDİ BURADAYSA CİĞER NEREDE, CİĞER BURADAYSA KEDİ NERDE

Seçim çalışmalarında elini taşın altına koyan tüm partililere teşekkür eden Yüksel, “sokaklarda bizimle olan, sandıklarda görev alan tüm partililerimize saygılarımı sunuyorum. Türkiye’ nin yarınlarına dair süregelen mücadele kararlılığının en önemli gereğinin hiçbirimizi memnun etmeyen seçim sonuçlarının geriye dönük, sağlıklı ve kapsamlı değerlendirilmesi zorunluluğu oldu. Seçim atmosferi iktidar tarafından oluşturulan asimetrik koşullarda ağır antidemokratik zeminde biçimlenmiştir. Peki, bu durum sürpriz midir? 2015 seçimlerinde patlayan bombaları hatırlamıyor musunuz? İstanbul seçimlerinde bunlar kazanırsa su sayaçlarını PKK’ liler okuyacak diye propaganda yaptıklarını, İBB’ de şu kadar PKK’ li çalışıyor diye konuştuklarını bilmiyor muyuz? Peki bu seçimlerde HDP’ yle aday çıkarma sürecinde yapılan gizli toplantılar bizim için neden sürpriz oldu?

İşte bu yüzden iktidarın baskısıyla oluşturulan dışsal nedenler kadar içsel nedenlerin de değerlendirilmesi vazgeçilmezdir. Bu anlamda bir yüzleşme ve öz eleştiri süreci bizim için kaçınılmaz ertelenemez bir gerekliliktir. Öncelikle bizim kendimizi değerlendireceğimiz oran 2. Turda tüm Recep Tayyip Erdoğan karşıtlarının birleştiği yani Recep Tayyip Erdoğan karşıtları partisinin aldığı %48 değil, altı partinin bir araya gelerek alabildiği %25’ lik oydur. Kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede?  Diğer partilerin dediği gibi %9-10 oyları varsa bu bizim %15’ lerde olduğumuzu gösterir ki durum çok vahimdir. Yok eğer bu oy bizim ise hiç oyu olmayan bu partilerde eşit şartlarda masaya oturmadan 40 tane vekilin sorumluluğu kimdedir?

Hiçbirimizi memnun etmeyen bu seçim sonuçlarının bir nedeni var. Her şeyden önce il ve ilçe örgütleri olarak üzerimize düşen kısmında sorumluluğumuz ölçüsünde genel merkezimizden fırsat bulup sorumluluk kullanabildiğimiz ölçüde bu sonuçların sorumluluğunu üstleniyor ve bizlerde dahil olmak üzere herkesi sorumluluk almak üzere demokratik olarak hesap vermeye davet ediyoruz. CHP örgütü yıllardır düşük kapasiteyle çalışmaya mahkum edilmiştir. Bunun nedeni siyasi parti örgütünün sahip olması gereken 3 işlevin eş zamanlı olarak örgüt tarafından gösterilememesidir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından geride bıraktığımız 28. Dönem Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri başta olmak üzere güncel konuların görüşülüp tartışıldığı ve fikir alışverişinde bulunuldu.

AdminAdmin