Güncel
Giriş Tarihi : 05-02-2018 22:55   Güncelleme : 05-02-2018 23:10

Çiftçilere % 50 Hibe Müjdesi

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Çiftçilere Çağrı

Çiftçilere % 50 Hibe Müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçilere tarla için modern sulama sistemleri konusunda %50 hibe desteği sağlanacağını, sulama sistemi ihtiyacı olan üreticilerin başvuru süresi içerisinde müracaat etmeleri gerektiğini açıkladı.

Modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, su kaynaklarının ve toprağın korunması,çiftçilerin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan destekleme programı mal alımı bedelinin % 50'si kadar verilen hibe programıdır.

HİBE ALINABİLECEK YATIRIM KONULARI

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı; tarla içi damla sulama, yağmurlama, mikro yağmurlama, yüzey altı damla sulama, lineer veya center pivot sulama, tamburlu sulama, güneş enerjili sulama sistemlerinin kurulmasını kapsıyor.

HİBE ALIMI GENEL BİLGİLER

Başvuru sahiplerinin destekten yararlanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olmaları gerekecek.

Kabul edilen başvurularda, sözleşmede belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek.

Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon lirayı geçemeyecek. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacak.

Yerinde teslim ve montaj giderleri, mal alım bedeli içinde olacak şekilde mal alım faturası düzenlenmesi durumunda, toplam tutar hibe desteği kapsamında değerlendirilecek.

Hibeye esas proje tutarının yüzde 1'ini aşmamak kaydıyla proje hazırlama giderleri de hibe desteği kapsamında olacak.

Hibe başvurularında, güneş enerjisi sistemiyle sulama sisteminin birlikte projelendirildiği durumlarda, güneş enerjisi sisteminin maliyeti toplam maliyetin yüzde 50'sini geçemeyecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen; çiftçilere yönelik söz konusu hibe desteği ile ilgilenen üreticilerin, 1 Mart 2018'e kadar İl- İlçe Müdürlüklerine başvurabileceği gibi daha detaylı bilgi için Bakanlığın web sitesindeki "Duyurular" bölümüne bakabileceklerini hatırlattı.

https://sinop.tarim.gov.tr/

hakan akbaşhakan akbaş