Siyaset
Giriş Tarihi : 08-01-2024 00:13   Güncelleme : 08-01-2024 00:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinop adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Sinop ile birlikte 26 ildeki Belediye Başkan Adayını açıkladı. AK Parti’nin Sinop Belediye Başkan Adayı Yakup Üçüncüoğlu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinop adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında AK Parti’nin 11’i Büyükşehir 26 ildeki Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. Erdoğan AK Parti’nin Sinop Belediye Başkan Adayı olarak İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu'nu sahneye davet etti.. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İl Başkanı Uğur Giresun, Merkez İlçe Başkanı Ali Gündoğdu, İl Kadın Kolları Başkanı Remziye Eda Özvin ve Gençlik Kolları Başkanı Şentekin Türkan ile birlikte sahneye çıkan Üçüncüoğlu'nun elini kaldırdı. Yakup Üçüncüoğlu 2023 987"Rekabet olmadan siyasetin tadı tuzu olmaz” diyen Erdoğan, “Biz siyaseti hayırda ve hizmette bir yarış olarak gördük. Hangi konumda bulunursak bulunalım birer AK Parti neferi olarak hepimiz gayesi ülkemize, şehrimize aşkla hizmet etmektir. Bizim siyasetimizde ve geleneğimizde rekabet isimler netleşince biter ve yerini kolektif dayanışmaya bırakır. Bugünden itibaren hepimizin yegane görevi ismi açıklanan arkadaşımızın için çalışmak, koşturmak, başarısı için tüm samimiyetimizle mücadele etmektir. Şimdiye kadar daima bu bilinçle hareket ettik. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceğiz. Partimizin adayları ile Cumhur İttifakı olarak çıkardığımız ortak adayların başarısı için çalışacağız” dedi.

Yakup Üçüncüoğlu
15 Eylül 1967′ de Sinop’ta doğan Üçüncüoğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamlamıştır. Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünde eğitim görmüştür.

Sinop’ta uzun süre esnaflık yaptı. Gençlik yıllarından itibaren spor ve sosyal hayatla iç içe bir yaşamı tercih etti. Bir süre Bilardo Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halen de bir çok spor federasyonunda üst kurul delegeliği görevini yürütmektedir. Çeşitli kulüplerde sporcu ve yönetici olarak bulundu, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almaktadır.

Türk Kızılayı Sinop Şubesi, Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesi gibi önemli bir çok sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulundu. Halen Sinop Gençlik Spor Kulübü  ve Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği Başkanlığını yürütmektedir.

1989 yılından itibaren siyaset hayatına başlamış, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) teşkilat başkanlığı ve il başkanlığı görevinde bulunmuştur. AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği Siyaset Akademisini başarıyla bitirdi. 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Sinop İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. Üçüncüoğlu yaklaşık 4 yıldır İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyor.

Yakup Üçüncüoğlu evli ve 3 çocuk babası.

Vitrinhaber

AdminAdmin