Güncel
Giriş Tarihi : 06-12-2018 16:29   Güncelleme : 07-12-2018 15:41

Çürümeye terk edildi!

1999 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafından kurdelesi kesilerek açılan ve 2014 yılında kapatılan Yenikent Cumhuriyet İlkokulu çürümeye terk edildi

Çürümeye terk edildi!

Yapımı binlerce liraya mal olan ve 2014 yılında kapısına kilit vurulan Yenikent Cumhuriyet İlkokulu, şimdilerde çürümeye terk edildi.

Konuyu gündeme taşıyan Yenikent Köyü Muhtarı Hasan Danacı, Yenikent Cumhuriyet İlkokulunun bakımsızlıktan dökülmeye başladığını belirterek, yetkililerden biran önce çözüm bulunmasını istedi.

2014 yılında en son 120 öğrencisi kalan okulun, taşımalı eğitimin yaygınlaşmasıyla öğrencisi kalmayınca kapatıldığını söyleyen Danacı, dört yıldır kaderine terk edilmiş durumda olan okulun son halinin perişan durumda olduğunu söyledi.

Danacı ayrıca, dış ve iç cephe boyası dökülmüş, sınıf camlarının birçoğu kırılmış halde olan okulun, her geçen gün daha da çürümeye devam ettiğini, bu durumun yüreklerini sızlattığını ifade etti.

 
Her Geçen Gün Gözlerimizin Önünde Çürüyor

Konuyla alakalı gazetemize açıklamada bulunan Yenikent Köyü Muhtarı Hasan Danacı, okulun son halinin içler acısı durumda olduğunu belirterek; “Devletin malı olan bu okul binasının gözlerimizin önünde çürüyüp gitmesini köy ahalisiyle birlikte üzülerek izliyoruz. Gerekli mercilere ve siyasi iradeye durumu ilettik ama maalesef hala bir sonuca varılamadı” dedi.

  

Engelli Bakım Merkezi Olacaktı, Bürokratik Engele Takıldı

2014 yılında hizmete kapatılan okul binasının, daha sonra Engelli Bakım Merkezi olarak kullanıma açılması için girişimlerde bulunulduklarını da belirten Muhtar Danacı, her seferinde ileri sürülen bürokratik engellerden dolayı bir türlü sonuca varamadıklarını belirtti.

2017 yılında Gerzeli Sosyal Hizmetler Uzmanı Selami Tarak tarafından okul binasının Milli Eğitim Müdürlüğünden kiralanıp, Engelli Bakım Merkezi olarak hizmete açılması yönünde bir girişimin olduğunu söyleyen Danacı, projeye dönemin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından izin verilmediğini belirtti.

  
Danacı bu durum karşısında büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Gerzeli hemşerimiz Sosyal Hizmetler Uzmanı Selami Tarak, bu projesiyle köyümüze yatırım yaparak büyük bir istihdam sağlayacaktı. Çürümeye terk edilen bina güzel bir projeyle tekrar işlevselliğini sürdürecekti. Bakım merkezinde gençlerimize iş imkânı doğacaktı. Bakanlık tarafından olumsuz rapor verilmesiyle Yenikentliler olarak önemli bir fırsatı kaçırdık. Binanın şimdi ki hali ise çok kötü durumda. Her geçen gün yıpranmaya devam ediyor. Vatandaşın cebinden çıkan vergilerle yapılan bu devlet malı göz göre göre yok oluyor. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye’deki bazı bürokratlar çözüm üretmek yerine önümüzü tıkıyorlar. Biz yaşadığımız bu olayla bunu çok daha iyi anladık” dedi.

  
Bina Çürümesin Derken, Yatırımdan da Oldular

Çürümeye terk edilen okul binasını, Engelli Bakım Merkezine dönüştürmek için girişimlerde bulunan ancak bir sonuç alamayan Gerzeli girişimci Selami Tarak da gazetemize yaptığı açıklamada; “Memleketimize yatırım yaparak istihdam sağlamak arzusuyla çalışmalarını yürüttüğümüz projemize onay çıkmayınca bizlerde aynı projeyi Tekirdağ Çerkezköy’de hayata geçirdik. ‘Karadeniz Engelli Bakım Merkezi’ olarak ikinci şubemizi de Ordu’da açtık. 60 kişilik bir istihdamımız oldu. Gönül isterdi ki kendi memleketimize yatırım yapalım ama olmadı” ifadelerinde bulundu.

      

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül