Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2022 20:58   Güncelleme : 02-07-2022 10:43

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yapılan etkinliklerle coşkulu şekilde kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

İlk tören Hükümet Konağı önünde Gerze Liman Başkanlığı çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasıyla yapıldı. Tören programı daha sonra Gerze İskelesinde devam etti.

İlçemiz İskele meydanında saat 17.30' da saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Dikmen Kaymakamı Feyza Nur Kılıç, Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Kaymakam Refiki Özlem Doğan,  Gerze İlçe Jandarma Komutan V. Astsubay Erkan Duymaz, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Özkan, Liman Başkanı Engin Kirpitci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu tarafından şehitlerimiz anısına denize çelenk bırakılmasıyla devam etti.

Ardından Gerze Liman Başkanı Engin Kirpitci, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bayramın kutlanmasında destek verenlere, maddi ve manevi destek olan, görev alan herkese teşekkür ederek ve tüm denizciler ile birlikte Gerzelilerin Denizcilik ve Kabotaj bayramını kutlayarak sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından sportif ve eğlence amaçlı yarışmalar yapıldı.  Yağlı direk, yüzme, kürek ve deniz dibinden tabak çıkarma yarışmaları yapıldı.

Gerze Liman Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu sene 96. yıl dönümü kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın en çok ilgi gören etkinliği olan  'Yağlı Direk' te bayrağı, Barış Baycan aldı. Yağlı direkten bayrağı almayı başaran Barış Baycan, altınla ödüllendirildi.

Yapılan diğer yarışmalarda 1. olan diğer sporcuların isimleri şöyle;

Yüzme Yarışları: 50 metre kız yüzme yarışmasında Muazzez Ceylin Sarısoy; 50 metre erkek yüzme yarışmasında Şevket Efe İnan
100 metre kız yüzme yarışmasında Buse Engin; 100 metre erkek yüzme yarışmasında Enes Berke Gögez

Kürek Yarışlarında: Kayra Melek Danacı-Yusuf Öztürk

Deniz Dibinden Tabak Çıkarma Yarışı: Abdulsamet Gök

Halat Çekme Yarışlarında: Selamettin Sarısoy ve grubu olurken  vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, yapılan ödül töreni ile sona erdi.

AdminAdmin