Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 27-04-2023 21:36   Güncelleme : 28-04-2023 13:10

‘Doğanın Duygusal Hali’ izleyiciyle buluştu

Gerzeli rekortmen yürüyüşçü Mustafa Kıray’ ın hayatını konu alan belgesel film, ilçemizde gerçekleştirilen gala ile izleyiciyle buluştu

‘Doğanın Duygusal Hali’ izleyiciyle buluştu

İlçemizde yaşayan rekortmen yürüyüşçü Mustafa Kıray’ ın (77), hayatı ve yaptığı yürüyüşler belgesel olarak yayınlandı. Yönetmen Mustafa Özcan’ ın çekimlerini yaptığı belgesel filmi bu akşam ilçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen gala ile izleyicisiyle buluştu.

Yarın akşam Ayancık’ ta, 2 Mayıs’ ta Boyabat’ ta ve 4 Mayıs’ ta Sinop’ ta yayınlanacak olan belgesel film, Gerzeli izleyiciler tarafından çok beğenildi. İlçemizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak olan ve yaklaşık 45 dakika süren belgesel filmde Kıray’ ın yanında yürüyüş arkadaşları Şengül Göktürk, Seda Şengül, Mehmet Tuncer, İmera Farah, İlhan Bide de yer aldı.  

Filmin sonunda oyuncular sahneye davet edilirken izleyiciler tarafından sorulan soruları büyük bir içtenlikle cevapladılar.  

DOĞADA BEDENİNİZ YORULUR AMA RUHUNUZ DİNLENİR

Belgeselin sonunda sahneye çıkan ve duygularını paylaşan rekortmen yürüyüşçü Mustafa Kıray, “filmde de anlattığım gibi yıllardır spor yapmaya çalıştım. Yaşım kemale erdi, bundan sonra gençlerimizi doğaya özendirmek istiyorum. İnşallah gençlerimizle birlikte doğada yürür onları mutlu ederiz, bir ağaç altında azığımızı paylaşırız, kuş sesleriyle ruhumuzu dinlendiririz. Sağlıklı yaşam doğada diyorum ve hepinizi doğaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 sene süren belgesel çekiminin yönetmeni Mustafa Özcan, filmin ardında büyük bir emek ve özveri olduğunu belirterek, “umarım filmi beğenmişsinizdir. Uzun bir çalışmanın sonunda bu film ortaya çıktı. Mustafa Kıray’ a, belgesel de yer alan ve bizlere yardımcı olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Galaya Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Dikmen Kaymakamı Feyzanur Kılıç, Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, CHP Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara ve çok sayıda izleyici katıldı.

AdminAdmin