Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Güncel

Doğrudan Temin Ve Pazarlık BİK Toplantısına Taşındı

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından organize edilen Karadeniz Bölgesi Çevrimiçi Gazetecilik İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sinop'taki basılı gazetelerin temsilcilerinin de katılımıyla Samsun’da yapıldı. Toplantıda Sinop basını ihale yasasını delerek doğrudan temin ve pazarlık usulü alıma giden kurumları gündeme taşıdı.

Doğrudan Temin Ve Pazarlık BİK Toplantısına Taşındı
Paylaş:

Yerel ve yazılı basının dijital dönüşüm sürecinin tahlili ve bu mecraların gelecekte de varlığını devam ettirebilmesi için Sinop, Samsun, Amasya, Çorum, Giresun, Ordu, Tokat ve Yozgat’tan gelen gazeteciler BİK’in Samsun Öğretmenevinde düzenlediği çalıştay da bir araya geldi. Samsun Valisi Osman Kaymak, basının hür olduğunu ve sansür edilemeyeceğini söyleyerek, “Basının haber alma, haberi vatandaşa gönderme hak ve hürriyeti vardır. Bunlar Anayasa ve kanunlarla garanti altına alınmıştır” diye konuştu.

YAZILI OLAN HER ŞEY AYRICA BİR BELGE NİTELİĞİNDEDİR

Yerel basının işini iyi yaptığı takdirde o şehrin prestijine pozitif katkı sağlayacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Basın ifade ettiğiniz gibi o şehirlerin, toplumun ve ülkenin konumlandığı yere göre en önemli istifade edebileceği mecralardan biridir. Bu istifadeye odaklanamadığı ve yakalayamadığında hatta bazen negatif enerji ürettiği mecra da olma ihtimali yüksektir” şeklinde konuştu. YEREL BASIN, TOPLUMUMUZUN AYNASIDIR Yerel basını önemsediklerini aktaran Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran ise yaptığı konuşmada, “Yerel basın, toplumumuzun aynası ve yerelin sorunlarını, güzelliklerini, haberlerini halka ulaştıran bir vasıta, halkın isteklerini ilgili mercilere yansıtan güçlü bir sestir. Kurtuluş Savaşı’nda oynadığı büyük rol nedeniyle ‘Anadolu Basını’ olarak anılagelen yerel basının bu bilinçle yaptığı haberciliğin değerine ve gücüne sonuna kadar inanıyoruz” diye konuştu.

SİNOP BASINI İHALE YASASINI DELEN KURUMLARI YİNE GÜNDEME TAŞIDI

İl genelindeki Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyesi 12 gazetenin yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel ve Sinop basını özellikle ihale yasasını delerek doğrudan temin ve pazarlık usulü alıma giden kurumlarla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Başkan Demirel konuyla ilgili Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran'a hazırladığı raporu sundu. Demirel'in gazetelerin sorunları ve özellikle ihale yasanı delen kurumlarla ilgili yaptığı konuşma salondan büyük alkış alırken, diğer illerin katılımcıları da bölgelerindeki yöneticilerin konuyla ilgili uyarılması noktasında mutabık kaldı.

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran konuyla ilgili notlar alarak gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi. Toplantıya Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, BİK Samsun Bölge Müdürü Mustafa Bayraktar, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, İŞKUR ve KOSGEB il temsilcilerinin yanı sıra Sinop ile birlikte 7 ilden gelen basın temsilcileri katıldı.

Bu haber Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Cennet Diyoruz Kokudan Giremiyoruz!

Akışın sonuna geldiniz.