Eğitim
Giriş Tarihi : 28-02-2024 11:36   Güncelleme : 28-02-2024 11:46

Eğitimde Avrupa' ya Açılan Kapı

İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunda yürütülen I.N.S.P.I.R.E. isimli Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği projesi Sinop Hareketliliği kapsamında Polonya, Hırvatistan, Slovakya ve proje ortaklarından Ankara’dan misafirlerimiz ilçemizi ziyaret etti

Eğitimde Avrupa' ya Açılan Kapı

Yaptıkları projelerle öğrencilerin ders başarılarının yanında kültürel ve global gelişimlere de ayak uydurmasını sağlayan yeteneklerini Avrupa çapında tanıtan Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu daha önce projelerini öğretmen ve öğrencileriyle Polonya, Slovakya ve Hırvatistan'a giderek tanıtmışlardı.

Bu sayede öğrenciler yetenekleri doğrultusunda farklı kültür ortamlarını tanıyıp kültürdeki öğretmen ve öğrencilerle bağlantı kuruyor.

İngilizce Öğretmeni Hacer Esra Öveyik koordinatörlüğündeki I.N.S.P.I.R.E ( An Inspring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education) ERASMUS+ K210SCH projesi kapsamında ilçemize gelen Avrupalı ortaklara önce Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu'nda karşılama töreni düzenlendi. Misafirlerin altını çizerek belirttiği öğretmenlerin harika işbirliği içinde gerçekleşen karşılama töreninin ardından okul müdürü Elif Uranbey misafirlere el yapımı hediyelerini takdim ederek proje hakkında konuştu.

Öğrencilerin götürüldüğü Polonya, Slovakya ve Hırvatistan çalışmalarına dair görseller ve diğer çalışmalar incelendikten sonra Belediye Başkanı Sayın Cevat Şensoy'un misafiri oldular. Kendilerine ilçemizin kültürel değerleri aktarılırken ilçemizi yansıtan hediyeler verildi. Ardından ilçemizin çini yapımı, kotra yapımı gibi el işleri ile kültürel ve doğal yerlerini gören Avrupalı ortaklar ilerleyen günlerde proje kapsamında ilimizin güzelliklerini ve kültürünü tanımaya devam edecekler.

Büşra ÇevikBüşra Çevik