Yaşam
Giriş Tarihi : 23-06-2023 10:09   Güncelleme : 24-06-2023 10:04

El emeği göz nuru ürünlerini evinin önünde açtığı stantta sergiliyor

İlçemiz Köşk Mahallesi sakinlerinden Sakine Özdemir (48) boş vakitlerinde ürettiği el emeği göz nuru ürünlerini evinin önünde açtığı stantta sergileyerek, satışa sunuyor

El emeği göz nuru ürünlerini evinin önünde açtığı stantta sergiliyor

Ürettikleri el emekleriyle, hayatımızın her yerini ve her anını güzelleştiren emekçi kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor. Boş vakitlerinde el işi ürünler üreten Saniye Özdemir, ürünlerin satışından elde edilen gelirle aile bütçesine katkı sağlıyor. Hem boş vakitlerini değerlendiren hem de aile bütçesine katkı sağlayan Özdemir, ürettiği ürünleri evinin önünde hazırladığı stantta görücülerin beğenisine sunuyor.

El emekleri her geçen gün daha da değerlenen emekçi kadınlardan olan Saniye Özdemir, başörtüsünden bilekliğe birçok ürünü satışa sunuyor. Özdemir boş vakitlerini böyle değerlendirdiğini kaydederek, “aslen Erfelek’iyim. Evlenip Gerze’ ye yerleştim. 3 tane çocuğum, 2 de aile büyüğümüz var, hep birlikte yaşıyoruz.

Bir taraftan ev işleri, bir taraftan çocuklar derken boş zamanlarımda da hem aile bütçeme katkısı olması amacıyla hem de zamanımı değerlendirmek için el işi yapmaya başladım. Banyo lifi, bebek yeleği, bere, yemeni gibi birçok ürün üretiyorum. Onları da evimin önünde hazırladığım alanda satışa sunuyorum. Şimdi yaz geldi, bu cadde daha çok hareketlenmeye başladı. Gelip geçen insanlar bu ürünleri görüyor, fiyatını soruyor. Almak isteyen de alıyor tabi, fiyatlarımız emeğimizin çok altında kalıyor” dedi.

AdminAdmin