Davul-zurnalı açılışa Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Çalışkan Şahin, Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ev Yapımı Lezzetler Aynı Sofrada
Katlama, gözleme, nokul, tirit, erişte, tarhana, pilav üstü tavuk, kelle paça, tavuk suyu çorbası, mercimek, ezogelin, mantı, köfte ve yufka gibi yöresel ve ev yapımı tatların sunulacağı işletme, özellikle doğal ve el emeği ürün arayanların yeni uğrak noktası olmayı hedefliyor.
Emine Güney: “Kadın isterse başarır”
Açılışta konuşma yapan işletme sahibi Emine Güney, şunları söyledi: “Emek verdim, inandım ve bugün hayalim gerçek oldu. ‘Kadın isterse başarır’ dedik ve bu mutfağı Gerze’mize kazandırdık. Destek olan herkese teşekkür ederim. Kapımız herkese açık, soframız herkese hazır.”
Başkan Belovacıklı: “Kadın emeği Gerze’nin bereketidir”
Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise yaptığı konuşmada kadın girişimciliğine verdikleri önemi vurgulayarak şunları ifade etti: “Kadın emeğinin olduğu her yer daha sıcak, daha üretken ve daha bereketlidir. Emine kardeşimizi bu cesaretinden dolayı kutluyorum. Gerze’nin lezzetine lezzet katacağına inanıyorum.”

































