Siyaset
Giriş Tarihi : 17-12-2023 19:28   Güncelleme : 18-12-2023 09:02

Eryılmaz: “Şeffaflık, hesap verilebilirlik, Halkçı Belediyeciliğin olmazsa olmazıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Başkanlığı, belediye başkanı aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi. Aday Adayı Bülent Eryılmaz, partililere kendini tanıttı

Eryılmaz: “Şeffaflık, hesap verilebilirlik, Halkçı Belediyeciliğin olmazsa olmazıdır”

CHP' nin aday tanıtım toplantısı İlçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Aday Adayı tanıtım toplantısına CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayları Ahmet Uyanıksoy, Ali Ateş, Bülent Eryılmaz, Orhan Ertuğrul ve Osman Belovacıklı' nın yanı sıra CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, il ve ilçe yönetimleri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak yaptı. Sazak konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya’ nın yaptığı açılış konuşmasının ardından aday adaylarının kendini tanıttığı bölüme geçildi. Aday adaylarına 15 dakikalık süre tanındı ardından çekilen kura neticesinde aday adayları sırasıyla kürsüye çıktı.

Üçüncü olarak söz CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Bülent Eryılmaz’ a bırakıldı. Eryılmaz, 3 buçuk yıl önce Gerze Belediyesine talip olmak için yola koyulduğunu, daha şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik için ekip arkadaşlarıyla birlikte çalıştıklarını belirtti.

Eryılmaz, “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisinin aday belirleme sürecinde, değerli desteklerinizi talep etmek için buradayım. Şimdiden hepinizden özür dilerim. Çünkü süre kısıtlı ve sizlerle paylaşmak istediğim şeyler çok olunca, konuşmamı notların yardımıyla yapmak zorunda kalıyorum.

Bildiğiniz gibi, 2019 mahalli idareler seçimleri, Parti olarak bizim için hiç de arzu etmediğimiz şekilde, belediye başkanlığının ve belediye meclisi çoğunluğunun kaybedildiği bir seçim olmuştur. Bu seçimin kaybına ilişkin tam bir irdeleme ve özeleştiri gerçekleştirilememiş, örgüte bu konularda bilgilendirme yapılmamıştır.

Bu gibi durumlarda sorunları ötelemek, zamana yaymak, işe yararmış gibi görünse de, yeniden seçim sürecine girildiğinde, maalesef büyük bir dezavantaj oluşturmaktadır. Eğer seçimin kaybını, enine boyuna irdelemiş ve tüm örgütü bilgilendirmiş olsaydık; üretilen belediye hizmetlerinin hemşehriler bakımından yeterli olup olmadığından; bu çalışmaların hemşehrilere doğru bir şekilde yansıtılıp yansıtılmadığından; kaynakların hak ettiği verimlilikte hizmete dönüştürülüp dönüştürülmediğinden; daha bir emin olurduk. Maalesef bunları yapamadık. O zaman da, yapıldığı ifade edilen hizmetlerin başarı olarak ifade edilmesi ise, sadece sübjektif kişisel bir bakış açısı olmaktan öteye gidememektedir. Üretilen hizmetler, gerçekten harcanan kaynağın karşılığında üretilebilecek olanın üstüne çıkmış mıdır? Bilinmiyor! Çünkü anılan dönem veya hemen sonrasında, hemşehriler tarafından denetlenememiş ve sorgulanamamıştır.

Şeffaflık, hesap verilebilirlik, Halkçı Belediyeciliğin olmazsa olmazıdır. İşte bu ve benzeri gerekçelerle de, bir hemşehriniz, bir partili yol arkadaşınız olarak, yaklaşık 3,5 yıl kadar önce, Gerze Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Benle birlikte birçok arkadaşım da, belediye meclis üyesi adayı veya hizmet sürecinin değişik evrelerinde sorumluluk alabilecek destekçiler olarak, taşın altına ellerini koydular. Kısaca biz olduk. Ve biz daha şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik için, siz CHP üyelerinin huzuruna çıktık. Peki ben kim miyim? Ben Gerze’de doğmuş, ilk ve orta öğretimini Gerze’de tamamlamış. Lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesinde. Üniversite eğitimini İstanbul üniversitesi iktisat fakültesinde gerçekleştirmiş; kiminizin yeğeni, kiminizin kardeşi, kiminizin arkadaşı kiminizin de Gerze ve İstanbul’da hayat mücadelesinde destek talep etmek için rahatlıkla kapısını çalabildiği, dertlerinin çözüm ortağı abisiyim. Otuz yılını kamuda memur olarak geçirmiş bir ticaret bakanlığı başmüfettişiyim. Ayrıca İstanbul, İzmir, İzmit’te Bölge Müdür Yrd. Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yapmış birisiyim. Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçilik Lisanslarına sahip, İngilizce bilir bir Gümrük Müşaviriyim. Özel sektörde 6 yıl üst düzey yöneticilik, eğiticilik ve denetçilik yapmış, halen de bu yetkinliklerini düşük yoğunlukta kullanan, Zühre Nur ile evli Yiğit adında bir oğlu olan hemşehrinizim.”

ŞİMDİ YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM

“Değerli Gerzeli Cumhuriyet Halk Partililer ; Dönem değişim dönemi. Cumhuriyetin İkinci yüzyılına değişimle giriyoruz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin de dediği gibi; Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım… CHP Genel Başkanımızın ve Yönetiminin top yekun değiştiği bir dönemde; 2 dönem kuralının tüzüğe eklenmesinin tartışıldığı bir atmosferde, düne ait sözler, yapılacak yeniliklerin önüne geçmemelidir. İşte tam da bu nedenlerle, değişime uygun olarak; ikinci yüzyıla, partimize yakışır, yeni ve yapılamayan hizmet ve metotları uygulamak üzere, aday adayı olduk. Eğer sizler de böyle düşünür ve biz parti emekçilerine, bu hizmetleri üretme şansı vermek için, aday adaylığımızı adaylığa çevirir ve desteklerseniz, bizler CHP olarak bu seçimi kazanacağımızı ve yeniden Belediye Başkanlığını alacağımızı ve Belediye Meclis Grubunda çoğunluğa sahip olacağımızı düşünüyoruz. Böylece siz değerli üyelerimiz, CHP’nin ikinci yüzyıl dönemine ilişkin, Gerze Mahalli İdareler Seçimine dair, üzerinize düşen sorumluluğun ilkini, yerine getirmiş olacaksınız. Peki biz neye talibiz? Biz bu zamana kadar eksik yapılmış veya herhangi bir şekilde yapılamamış hizmetleri üretmeye talibiz. Biz diyorum çünkü biz, belediye başkanlığı hizmetlerinin sadece bir başkan ve birkaç belediye meclisi üyesinin marifetiyle başarıldığını sayanlardan değiliz.

Biz, bu zamana kadar ifade edilmemiş, hayata geçirilmemiş “Katılımcı Belediyeciliğe” inananlarız. Sosyal demokrat, Halkçı belediyecilik de bu değil mi zaten? Biz, belediye hizmetlerinin partili yol arkadaşlarımızdan bağımsız üretilemeyeceğine; üretilenlerin örgütle birlikte değerli olduğuna; hemşehrilerimizi hizmetin her aşamasında sürece dahil ederek, kararları almanın, kararları uygulamanın ve sonuçlarını değerlendirmenin, önemini bilenleriz. Hal böyle olunca da, “üretilen herhangi bir hizmetin başarılı sayılabilmesi için; üretilmeye başlandığı dönemde, partili yol arkadaşları başta olmak üzere, tüm hemşehrilerimizin de süreçlere dahil edilmesi, görüşlerinin alınması zorunludur” diyenleriz.

Tabidir ki Gerze’miz için, bu zamana kadar belediye hizmetleri anlamında üretimde bulunan, katkı sunan, geçmiş dönemler belediye başkanı ve meclis üyeleri başta olmak üzere, bu çalışmaları sağlayan, tüm CHP örgütü ve destek olan hemşehrilere şükranlarımızı sunuyoruz. Ama bilinen bir gerçeklik vardır ki, hizmet yarışı işte tam da bu noktada başlar. Var olanın üzerinde hizmet üretmek iddiası! Yeni hizmet üretmek iddiası! Hizmeti doğru bir şekilde üretmek iddiası! VARSA, hizmete talip olunur. Mevlana’nın da dediği gibi, “ yeni şeyler söylemek lazım cancağızım”.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer; Yeni şeyler anlamında da; -İstihdamı arttıran belediyecilik uygulamalarını hayata geçireceğiz. Böylece, gençlerimiz Gerze dışında ekmek aramak zorunda kalmayacaklar. Şehrimize yatırımlar gelecek, dışarıdan kaynak girişi sağlanacaktır.

 -Turizmi gelir getiren bir hacme çıkaracağız. Her 2-3 ayda bir, çeşitli festivaller kurgulayacak. Turizmi körükleyen festivalleri, şehrin karakteri haline getireceğiz. Festivallerden bazılarının sanatla ilgili olmasına özen gösterecek, sanatı destekleyeceğiz. Şehrin 2 yanında 2 ayrı plaj oluşturacağız. Alternatif turizm olanaklarımızı (Yayla, yamaç paraşütü ve doğa sporları gibi) gün yüzüne çıkararak pazarlayacağız. Cittaslow’un sadece bir marka olmadığından yola çıkarak, değerlerine sahip çıkacağız. -Gelir getirici aktiviteler olarak, bahçecilik, sebze ve seracılık yapılacak, şehrin yakın çeperlerindeki küçük tarım işletmelerini destekleyeceğiz. El sanatlarını gün yüzüne çıkaracak, evlerde; halı, kilim ve ahşap eşyalara dönüştüreceğiz. Bunları kooperatifler eliyle yapacağız. İşin can suyu kredisi olarak mikro kredi olanaklarını hayata geçireceğiz.

 -Belediyenin kendi yağında kavrulmasını sağlayacak ve kendisinin üretebileceği hizmetleri kendisinin gerçekleştirmesini sağlayacağız. Ya da kamu kaynaklarını, benzer diğer belediye kaynaklarını kullanmayı, işleri hemen ihaleye vermenin alternatifi olarak hayata geçireceğiz.

 -Her gün başlangıç için bir tas sıcak çorbanın, Gerze’de yaşayan yoksula, işsize, yolcuya ve öğrenciye sunulduğu bir aşevini hayata geçireceğiz. Beslenme sorunu yaşaması muhtemel yoksul ve işsiz ailelerin çocuklarından 3-6 yaş arasında olanlara, haftada 2 lt süt; ilköğretim yaşındaki çocuklarımıza da günlük 1 adet haşlanmış yumurta ve 1 sandviçi sağlayacağız.

 -Kadınlarımızın çalışma hayatına girişini kolaylaştıracak şekilde, çocuklarına bakacak gündüz bakımevleri ve kreşler yapacağız.

-Belediye mülkü ve kirada olan tesislerimizden bir tanesini gençlik merkezi yapacağız. Burada gençlerimizin kolay sosyalleşmesini, amatör sporlarla ilgilenmesini ve hoşça vakit geçirmelerini sağlayacağız. Tüm amatör spor kulüplerimizi ve çalışmalarını destekleyeceğiz. Yine ilçemizdeki öğrenci gençlerimizin 8 ay kalabileceği bir öğrenci yurdu inşa edeceğiz. Bu yurdu, yılın kalan 4 ayında da turizmin hizmetinde bir pansiyon olarak organize edeceğiz.

 -Belediyeye ait ve kirada olan işletmelerden bir tanesini, yoksul hemşehrilerimizin ucuza yararlanabileceği, belediyeye ait bir sosyal kafeterya ve lokantayı hayata geçireceğiz.

-Gerze’mizin trafik sorununu çözmek için otoparklar inşa edeceğiz. Böylece şehir içi yolların 1 hatta 2 şeridinin otopark olarak kullanılıp, trafik sıkışıklığına yol açmasının önüne geçeceğiz.

 -İmara uygun olmayan alanlar ile özel önlem gereken alanlarda, yapılaşmaya izin vermeyerek hemşehrilerimizin can ve mal güvenliklerini riskten uzak tutacağız. Hemşehrilerimizin haklarına zarar veren durumlarda, hemşehrilerimize talepleri halinde müdafii desteği sağlayacağız.

-Gerze’mizin inşası sırasında kanserojen özelliği bilinmediği için kullanılan, asbestli çatı eternitlerini ve halen asbestli olmayan malzemeyle değiştirilmemiş bir kısım ana içme suyu borularıyla; bu zamana kadar dokunulmamış, evlerin bağlantısını sağlayan tali su borularındaki asbest riskini, AB ve Dünya Bankası olanaklarıyla ortadan kaldıracağız. Böylece hemşehrilere herhangi bir maliyet oluşturmadan usulüne uygun yapılacak yenileştirmeler/değiştirmeler ile akciğer kanseri riskini bertaraf edeceğiz.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer; -Gerze’mizin mevcut Pazar yerini, daha aydınlık ve havadar hale getirecek şekilde modernleştireceğiz. Cuma günü Pazar yoğunluğu ile Cuma namazı yoğunluğunun birleşerek yarattığı kalabalık ve trafik kaosunu.

Bir Pazar yerini, Atatürk Mahallesi ile 19 Mayıs Mahallelerinden birinde oluşturacağımız yeni bir Pazar yeri ile gidereceğiz. Mevcut Cuma günü Pazar yapma uyumsuzluğunu da, Cuma pazarı yerine aynı yerde Pazartesi pazarını aktif hale getirip, Cuma pazarını da yeni oluşturulacak Pazar yerine kaydıracağız.

-Gürleyik deresinin yağmurlu havalarda yaşattığı taşkınların önüne geçmek bakımından, yağmur suları ile kanalizasyon sularının ayrı sistemlerden tahliye edilmesi sağlanıncaya kadar, yağmur sularının yarattığı taşkının eski sistem üzerinden fenerin açığına tahliye edilmesini sağlayacağız. Böylece hem liman içi kirliliğine son verecek ve hem de taşkının civar yerleşim ve ticarethaneleri su basması riskini bertaraf etmiş olacağız. -Beton sever belediyeciliğin Gerze’deki kötü uygulamalarından birisi olan, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesi uygulamalarında yaşanan mağduriyetlere son verecek ve bu olumsuzluğun yarattığı oy kaybını sonlandırılacağız. Ve daha sayamadığımız birçok hizmeti gerçekleştireceğiz…

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer; Tüm bu ve benzeri hizmetleri; sadece seçilmiş de olsa bir belediye başkanı ve yeteri kadar belediye meclisi üyesinin insafına bırakmadan, katılımcı belediyecilik gereği; mahallelerimizde ve esnaflarımızın yer aldığı komitelerle; bu zamana kadar faal hale getirilmemiş olan Kent Konseyinde tartışmadan, hemşehrilerimizin görüş ve önerileri almadan, gerçekleştirmeyeceğiz. Hizmetlere karar verme, onların gerçekleştirilme önceliğini belirleme ve onlardan memnuniyetlerin ölçülmesi aşamalarında, katılımcı belediyeciliğin gereği olarak tüm hemşehrileri daima devrede tutacağız. Tüm bu heyecan verici, yeni, değişim içeren belediyeciliği hayata geçirmek için, parti üyesi yol arkadaşlarımızın, belediye başkanı ve belediye meclisi seçimlerinde bizlere oy vermelerine ihtiyacımız bulunmaktadır. Yani Patron Sizsiniz. Katılımcı Belediyeciliğin hemen ilk ayağı da, işte bu şekilde seçici fonksiyona sahip siz değerli CHP Gerze İlçe Başkanlığı üyelerinin, ben ve meclis üyesi arkadaşlarıma oy vererek desteklemeleriyle gerçekleştirilecektir. Değerli Cumhuriyet Halk Partililer; Bize güvenin. Bizi destekleyin. Çünkü biz, söylediklerini yapanlardanız. Her Şey Şirin ve Yeni bir Gerze için! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere mirası olan 2 önemli değeri tekrar hatırlatarak sonlandırmak gerekirse; Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla” diye konuştu.

AdminAdmin