Güncel
Giriş Tarihi : 07-08-2023 16:08   Güncelleme : 07-08-2023 16:15

ESNAF İSTEDİ: BAŞKAN DİNLEDİ

Belediye Dükkânlarında kiracı olan esnaflar Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ u ziyaret ederek, kira artırımını görüştüler

ESNAF İSTEDİ: BAŞKAN DİNLEDİ

Gerze Belediyesine ait belediye dükkânlarına yüzde 300 kira artışı yapılmış, Belediye dükkânlarında kiracı olan esnaflar tarafından kira artışlarına dair Gerze Belediyesine dilekçe vererek konuya itiraz ettiklerini belirtmişlerdi.

Bugün belediye dükkânlarında kiracı olan yaklaşık 20 esnaf toplanarak Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ u makamında ziyaret etti. Kira zammının yapılacağını fakat yapılan kira zammı oranının fahiş olduğunu kaydeden esnaflar kira artış oranı belirlenirken TÜİK verilerine göre 2023 yılı Temmuz ayı 12 aylık TÜFE ortalaması olan %59,65 kira artış oranı esas alınması gerektiğini, taraflarına uygulanan %300 ün üzerinde bulunan fahiş kira artışını kabul etmelerinin mümkün olmadığını, fahiş artışlarının şahıslara ait olan dükkanların da kira artışlarını etkileyeceğini belirterek, Şensoy’un inisiyatif alması gerektiğini söylediler.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ise kiracılardan memnun olduklarını kaydederek konunun yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Esnafların toplanarak altına imza attığı ve Gerze Belediyesine verdiği dilekçe şu şekilde: “Sayın Gerze Belediye Başkanlığı, Belediyenizce tarafımıza bildirilen belediye dükkânlarına ilişkin 2023 yılı kira artış oranları ve yeni kira bedelleri fahiş olup gerek ilgili kanun hükümlerine, gerekse hakkaniyete uygun bulunmamaktadır. Kira artış oranı belirlenirken TÜİK verilerine göre 2023 yılı Temmuz ayı 12 aylık TÜFE ortalaması olan %59,65 kira artış oranı esas alınması gerekirken tarafımıza uygulanan %300 ün üzerinde bulunan fahiş kira artışını kabul etmemiz mümkün değildir. İş bu kira artışı ilçe esnafı olarak artan enflasyon sonucu ekonomik bakımdan hali hazırda güç durumda bulunan tarafımızı mağdur edeceği gibi aynı zamanda ilçe bazında bu dükkân kiraları esas alındığında diğer işyeri kiralarında da fahiş miktarda ve kötü niyetli fiyat belirlemeleri yapılmasına da sebebiyet verecektir.

Yukarıda arz ve izah etmiş olduğumuz sebeplere binaen yapılan kira artışına itirazlarımızı belirtmek ile yasal sınırlar içerisinde kira artışının uygulanmasını, belediye dükkânlarındaki kira artışı hususunun belediyenizce tekrardan değerlendirilmesini ve hakkaniyete uygun bir karar verilmesini ilçe esnafınız olarak saygılarımızla arz ve talep ederiz.”

AdminAdmin