Eğitim
Giriş Tarihi : 05-10-2021 17:03   Güncelleme : 06-10-2021 13:20

Fadime Öğretmen, Tebeşir Tiyatrosunda

Cumartesi günü herkes Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Fadime Ünsal’ın da yer aldığı radyo tiyatrosuna…

Fadime Öğretmen, Tebeşir Tiyatrosunda

Türkiye’nin dört bir iklimi ve kardeş vatan Azerbaycan’dan tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelen 41 öğretmen, Tebeşir Tiyatrosu’nda buluştu.

Tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü'nün kaleminden kağıda dökülen ve öğretmenler tarafından seslendirilen ‘Annem Gibi’ oyunu, öğrencilerine anne şefkatiyle kucak açan tüm öğretmenlere ithafen gerçek öğretmen anılarından ve yaşanmışlıklarından derlenerek kurgulandı.

Cinsiyet fark etmeksizin öğrencilerini anne şefkati ve anne yüreği ile kucaklayan öğretmenlere ithafen yazılan ‘Annem Gibi’ isimli radyo tiyatrosunda buluşan bu 41 öğretmen arasında Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Fadime Ünsal’da yer alıyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren ve Cumartesi günü saat 21.00’de herkesi bu tiyatroyu dinlemeye davet eden Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Fadime Ünsal, tiyatro için eğitim aldıklarını belirtti.

Ünsal, “Tebeşir Tiyatrosu, önce öğrenmek sonra deneyimlemek adına; bir radyo tiyatrosu seslendirmek için Türkiye’nin dört bir ikliminden ve kardeş vatan Azerbaycan’dan tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş 41 öğretmenden oluşuyor.

Peki, ne yapıyor bu öğretmenler? Tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü önderliğinde, Tevfik Gürman, Gönül Güçlü ve Meltem Öztürk’ün katkılarıyla uzaktan eğitimle; tiyatro, seslendirme, ses, vücut dili, diksiyon, telaffuz, vurgulama gibi eğitimler paylaşıldı. Eğitimci ve öğretmen olarak eğitimin yaşı, mekânı ve zamanı olmadığını bilen bu grup, yaz tatili demeden, hafta sonu demeden, geç saatlere kadar öğrenmeye çalıştı, çabaladı.

Öğretmenlik anıları biriktirilmiş en büyük hazinedir. Bu büyük hazine hiç sakınmadan paylaşıldı, beraber gülündü beraber ağlandı. Sonunda bir de baktık ki tüm bu yaşanmışlıklar Göktan Güçlü hocamızın sihirli kalemiyle kâğıda dökülmüş ve bir tiyatro metni olmuş. Adı da “Annem Gibi” olmuş.”

Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir metin “Annem Gibi”

Kadın erkek hiç fark etmeksizin, öğrencilerine anne şefkati ve anne yüreği ile kucak açan tüm öğretmenlere ithafken yazılmış bir metin. Biz seslendirirken çok keyif aldık umarım dinleyenler de büyük keyif alır. Çünkü içinde biz varız, çünkü içinde siz varsınız. Herkesin içinde kendinden bir şeyler bulabileceği bir metin “Annem Gibi.”

Bu yüzden 9 Ekim Cumartesi akşamı saat 21.00’ de sizleri,  www.damlaradyo.com adresinde  “Annem Gibi” adlı radyo tiyatromuzu dinlemeniz için davet ediyoruz; hem de en ön sırada.

Çünkü bizim tiyatromuzda arka sıra diye bir şey yok ve perde de yok. Onun için de bizim perdemiz hiç kapanmaz, yüreklerimiz gibi. İlginiz ve desteğinize şükranlarımızla” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin