Güncel
Giriş Tarihi : 26-03-2024 10:50   Güncelleme : 01-04-2024 16:30

Gelenek bozulmadı: Medrese Sokağı esnafı iftarda buluştu

Medrese Sokak esnafının geleneksek olarak sürdürdüğü sokak iftarında esnaflar iftar masasında bir araya geldi

Gelenek bozulmadı: Medrese Sokağı esnafı iftarda buluştu

İlçemizin tartışmasız birbirinden güzel diyalogların muazzam biçimde yaşandığı, sevgi, saygı, hoşgörü ve kültürümüzü yaşatma anlamında bağların oldukça kuvvetli olduğu mahalle ve sokaklarından biri olan Medrese Sokak sakinleri, Ramazan ayının 15. gününde sokak iftarı adı altında düzenledikleri iftar masasında buluştu.

Karşılıklı diyaloğun gelişmesi anlamında örnek bir davranış sergileyen mahalle sakinleri, İlçemizin sevilen esnaflarından İdris Öztürk’ ün iş yerinde kurulan büyük ve sohbeti bol masada, bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

İlçemizdeki birlik ve beraberliği de gözler önüne seren iftar masasında ezanın okunmasını bekleyen Medrese Sokak esnafı ezanın okunmasıyla iftarlarını açtılar.

Mahalle sakinleri her yıl geleneksel olarak bu sokak iftarlarında bir araya gelmeye çalıştıklarını ifade ederek Medrese Sokağın birlik, beraberlik ve paylaşım duygularını yeniden yaşadıklarını söylediler.

İftar programına Medrese Sokak esnafının yanı sıra Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fevzi Korkmaz’ da katılım sağladı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik