Güncel
Giriş Tarihi : 18-07-2023 19:12   Güncelleme : 18-07-2023 20:07

Geleneksel 56. Dikmen Yağlı Güreş ve Sırık Festivali Yapıldı

Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Kültür Festivali büyük bir katılımla sona erdi

Geleneksel 56. Dikmen Yağlı Güreş ve Sırık Festivali Yapıldı

Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilinen 56. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Kültür Festivali büyük bir katılımla gerçekleşti.

Ülkenin farklı bölgelerinden gelen birçok güreşçinin katıldığı müsabakalara güreş severlerin katılımı çok yüksek olurken, final müsabakasında Durağanlı Mustafa Taş ve Ali Rıza Kaya karşı karşıya geldi. Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği karşılaşmada 55. Dikmen Yağlı Güreş ve Sırık Kebabı Festivalinde de Başpehlivan olan 2022 Kırkpınar Başpehlivanı Durağanlı Mustafa Taş, 56. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivalinin de Başpehlivanı oldu.

Kurulan stantlarla panayır havasında geçen festivale, Sinop ve çevre illerden birçok kişi akın etti. Festivale katılım sağlayan birçok vatandaş güreşe ve sırık kebabına doydu. Adil Yiğit Ve Mustafa Yiğit' in koordine ettiği Dikmen Yağlı Güreş Festivalinde güreşlerde dereceye girenlere ve sponsorlara plaketleri protokol tarafından takdim edildi.
56. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Kültür Festivaline katkı sunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Dikmen’in Kırkpınarını ve Sırık Kebabı Festivalini daha ileriye taşımak amacıyla her yıl bir önceki yılı geride bırakarak daha güçlü ve güzel festivaller düzenlemek için çalışacaklarını söyledi.

Acar, “56. Dikmen Yağlı Güreş ve Sırık Festivali için toplandığımız bugün gibi geleneklerimize sahip çıkarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. Bu kültürün yaşatılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Bizlere destek olan sponsorlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.  Er meydanında güreşecek olan sporcularımıza başarılar diliyorum. İyi olan kazansın. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

56. Dikmen Yağlı Güreş Festivaline AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Gerze Kaymakamı Dikmen Kaymakam V. Tekin Dundar, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ile çok sayıda güreş sever vatandaş katılım sağladı.

AdminAdmin