Siyaset
Giriş Tarihi : 19-03-2025 14:50

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’dan Ekrem İmamoğlu’na Destek: “Bu Bir İhanettir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı bir açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’dan Ekrem İmamoğlu’na Destek: “Bu Bir İhanettir”

Belovacıklı, İmamoğlu’na yönelik yapılanların yalnızca bir kişi ya da partiye değil, tüm halka karşı bir ihanet olduğunu söyledi.

Başkan Belovacıklı, Türkiye’de demokrasi ve hukuk mücadelesi veren belediyelerin büyük baskı altında olduğunu vurgulayarak, “Maalesef, bugün belediyelerimize karşı büyük bir saldırı var. Hükümetin baskılarına rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri olarak halkımıza hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Ancak her türlü engelle karşılaşıyoruz” dedi.

“EKREM İMAMOĞLU TÜM BELEDİYELERE DESTEK OLUYOR”

İmamoğlu’nun yalnızca İstanbul için değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyeler için de önemli bir destek sağladığını ifade eden Belovacıklı, “Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak tüm belediyelere yardım etmektedir. Onun önünün kesilmesi, sadece bir kişiye değil, tüm halka ihanettir” şeklinde konuştu.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANMAK İSTİYORUZ”

Türkiye’de adaletin ve hukukun üstünlüğüne inanmak istediklerini belirten Gerze Belediye Başkanı, ancak yaşananların büyük bir siyasi senaryonun parçası olduğunu dile getirdi. “Bu karar yalnızca belli bir kesimi değil, tüm halkı etkiliyor. Halkın seçtiği bir isme yönelik bu müdahale, doğrudan halkın iradesine yapılan bir saldırıdır” dedi.

“EKREM İMAMOĞLU’NUN YANINDAYIZ”

Ekrem İmamoğlu’nun mücadelesine destek vermeye devam edeceklerini belirten Belovacıklı, “Her zaman Ekrem İmamoğlu’nun yanında olacağız, arkasında olacağız. Onun mücadelesinde yol arkadaşıyız. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Halkımıza da geçmiş olsun” diyerek açıklamasını tamamladı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik