Siyaset
Giriş Tarihi : 08-04-2024 16:08   Güncelleme : 15-04-2024 15:52

Gerze Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

31 Mart Mahalli İdareler seçiminin ardından Belediye Başkanı seçilen Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Belediye meclis üyeleri bugün ilk meclis toplantısını yaptı

Gerze Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Gerze Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yasalara göre mazbata alımının beş iş günü sonrasında toplanması gereken meclis bugün belediye meclis toplantı salonunda Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda başkan vekilleri, encümen ve divan katip üyeleri belirlendi. Çoğunluğun CHP'nin elinde bulunan mecliste Başkan Vekilliğine Sündüs Yuvacı ve Hüseyin Celal Büyükkalfa seçildi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, 4 Ak Parti Belediye Meclis Üyesi (Mehmet Emin Gülsevim, Hakan Akbaş, Esra Güleryüz, Selami Yiğit) ve 11 CHP’li Meclis Üyeleri (Saim İstanbullu, Şengül Şahin, Sündüs Yuvacı, Elif Öztürk Kaygısız, Okan Özcan, Hüseyin Celal Büyükkalfa, Mesut Kutlu, Ahmet Aydın, Selçuk Yüksel, Sedat Aktaş, Leman Tuna Karasoy) ilk defa meclis toplantı salonunda bir araya geldi.

TOPLANTIDA ÖNCELİKLE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda üyelerin görev dağılımı da yapıldı. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, 5 senelik sürenin hem Gerze’ ye hem Gerze Belediyesine hayırlı olmasını diledi.

Başkan Belovacıklı’ nın konuşmasının ardından Meclis Başkan Vekilleri ve Katiplerin seçimi gerçekleştirildi. Gizli oylama ile yapılan seçimler sonucu Meclis 1. Başkan Vekilliği görevine Sündüs Yuvacı, Meclis 2. Başkan Vekilliği görevine ise Hüseyin Celal Büyükkalfa seçildi.

Okan Özcan ve Elif Öztürk Kaygısız Meclis Katip Üyesi olarak seçildiler. Encümen üyeliklerine ise seçilen isimler; Sündüs Yuvacı ve Elif Öztürk oldu.

Ardından İhtisas komisyonu üyelerinin seçimine gidildi. Buna göre İmar ve Bayındırlık komisyonu üyeliklerine Esra Güleryüz, Mesut Kutlu, Saim İstanbullu, Hüseyin Celal Büyükkalfa ve Okan Özcan seçildi. Plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine ise Selami Yiğit, Ahmet Aydın, Şengül Şahin, Selçuk Yüksel, Saim İstanbullu seçildi.

Çiftçi mallarını koruma meclisi üyeleri ise Elif Öztürk, Şengül Şahin, Sündüs Yuvacı, Sedat Aktaş, Okan Özcan seçildi.

Sinop Sahil Belediyeleri Birliği Meclisine Üyeleri, Saim İstanbullu, Sündüs Yuvacı oldu.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclisine üyeleri, Ahmet Aydın, Şengül Şahin seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından 2023 yılı idare faaliyet raporunun görüşüldü ve oy birliği ile tasdik edildi.

Gerze Belediyesi Personel Ltd. Şti.' ne yönetici tayin edilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Gerze Belediyesi Personel Ltd. Şti. yöneticisi Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı oldu.

Gerze Turizm Şirketine müdür tayin edilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Gerze Turizm Şirketi Müdürü Sedat Aktaş oldu.

Belediye Başkanına toplu sözleşme yapma yetkisi verilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Hamidiye Mahallesi 703 ada, 19 parsel ile Çarşı Mahallesi 157 ada 3 parselde kayıtlı taşınmazların yeşil alandan çıkartılarak konut alanı olması talebi, oy birliği ile İmar Ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Denetim Komisyonunun 2023 yılı raporu ile ilgili bilgi sunumunun ardından meclis toplantısı sona erdi.

Yapılan meclis toplantısının ardından Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve belediye meclis üyeleri, Atatürk Büstüne giderek belediye başkanlığı çelengi bıraktılar.

Büşra ÇevikBüşra Çevik