Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2020 10:51   Güncelleme : 08-09-2020 11:02

Gerze Belediyesi, Taziye Çadırı Hizmetini Başlattı

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, cenaze hizmetleri bünyesine kazandırdığı 5 adet Taziye Çadırıyla hizmet ağını genişletiyor

Gerze Belediyesi, Taziye Çadırı Hizmetini Başlattı

Cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan ve 5 dakikada kurulabilen Taziye Çadırını hayatını kaybeden Hikmet Özsoy'un evine gerçekleştirdiği taziye ziyaretinde inceleyen Başkan Şensoy, cenaze merasimlerinde yaşanan sıkıntıları gidermek maksadıyla taziye çadırlarını tedarik ettiklerini söyledi.

"ACILAR, PAYLAŞILDIKÇA AZALIR"

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ; “İnsanoğlu için yakınını kaybetmek, yaşanan en acı duygulardan biridir. İnsan, o acılı anında yapılması gerekenler noktasında acziyet yaşayabiliyor, eli ayağı birbirine karışabiliyor. İşte biz bu durumda belediye olarak devreye girelim istiyoruz.

Bilindiği üzere cenazenin defin işlemine kadar her türlü uygulamayı sağlamaktaydık. Cenaze sahibi ailelerimiz yazın sıcak, kışın soğuk ve yağışlı havalarda evlerin yetersiz kalması nedeniyle zor durumda kalabiliyor. Halkımıza yardımcı olabilmek adına, bu uygulamanın eksikliği ile ilgili bazı talepler aldık. Böyle bir ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu ihtiyacı gidermek için de harekete geçerek cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere kış ve yaz aylarına mukavemetli 5 adet Taziye Çadırı alarak halkımızın hizmetine sunuyoruz.

Cenaze sahibi acısını yaşasın, geri kalan işleri biz yapalım istiyoruz. Çünkü acılar paylaşıldıkça azalır. Bu vesileyle de 08 Eylül 2020 Salı günü Eski Mezarlık'ta Cenaze Namazı'na müteakiben defnedilecek olan Hikmet Özsoy'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dilerim." dedi.

AdminAdmin