Siyaset
Giriş Tarihi : 04-04-2024 11:35   Güncelleme : 04-04-2024 11:44

Gerze Belediyesinde devir teslim

Yapılan yerel seçimler sonrasında Gerze Belediye Başkanı olarak seçilen Osman Belovacıklı, önce mazbatasını sonrasında ise görevi teslim aldı

Gerze Belediyesinde devir teslim

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Gerze Belediye Başkanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Gerze Belediye Başkanı olan Osman Belovacıklı, belediye binası önünde, kurum personelleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Burada kısa bir konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “İl başkanım, ilçe başkanım ve bu seçimde bizimle birlikte mücadele eden ve Sinop’ta o güzel ilimizde Belediye Başkanı seçilen sevgili metin kardeşimi de yanıma davet ediyorum. Çok emek verdiniz, çok mücadele ettiniz, gece demediniz gündüz demediniz, çalıştınız sadece bizim çalışmamız yetmedi. Biz birebir çalıştık ama halkımın, Gerzelimin o teke tek çalışması en büyük destekçimizdi. Buraya gelmemize sebep Gerze halkının bu sevecenliği ve çalışkanlığıydı. Bütün Gerze halkına teşekkür ediyorum.

Söz verdik nerden bıraktıysak oradan devam edeceğiz dedik. Gerzemizi çağdaş, modern bir kent haline getirmek için sizinle birlikte çalışacağız. Sinop Belediyesi Kardeş Belediyemizle beraber projeler üreteceğiz. Beraberce Gerzemizi ve Sinopumuzu marka şehirler haline getireceğiz. Zaten marka ama daha da güzelleştirerek, dünya çapında bir ilçe haline getireceğiz. İşimiz zor biliyorsunuz. Hayat pahalılığı enflasyon aldı başını gitti. İnsanların geçim derdi gerçekten çok fazla. Ev ev dolaşırken sokaklarda, caddelerde gördük. İnsanlarımız gerçekten zor yaşıyor. İşte insanlarımızın, halkımızın yaşam standardını yükseltmek için onların birçok giderlerini biz karşılayacağız. Özellikle eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Onun için ben halkıma söz verdim kimse yatağa aç girmeyecek. Herkes bilecek ki Gerze belediyesi bu halkın anasıdır, babasıdır, kardeşidir” diye konuştu.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ ya destek olmak adına devir teslim törenine katılan Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ise yaptığı konuşmada, “hem Osman Başkanıma hem şahsıma bu hakkı tanıdığınız için mücadelenizden dolayı teşekkür ediyorum. En son termik santral mücadelesinde mitinglerde konuşmuştuk, orada da Tüm Türkiye’ ye örnek bir tutum ve dayanışma örneği sergiledik, bertaraf ettik, Ayancık’ ta, Erfelek’ te, Balıfakı’ da.

Artık hiçbir şey 31 Mart’ tan öncesi gibi olmayacak, hem Gerze’ de, hem Ayancık’ ta, hem Sinop’ ta, hem Türkiye’ de. Bu aynı zamanda bize bir psikolojik bir üstünlük sağladı, hem genel idareye karşı.

Bizim moral ve motivasyonumuza da, bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza karşı. Bundan dolayı hem Gerze’ ye hem Sinop’ ta yaşayan hem Gerze’ de yaşayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

Yerel yönetimler çok önemli. Biz partimizin programına bağlı kalarak Cumhuriyet’ imizin 2. yüzyılında yeni bir hizmet anlayışıyla, geçmişten aldığımız tecrübeyle, deneyimle, genel iktidara halkın refahını yükseltecek kimsenin evine aç girmeyeceği bir dünyaya ancak yerel yönetimlerin sayesinde ulaşabiliriz.

Sizlerin takdiriyle Osman Başkan Gerze’ nin şehrül emini yaptınız. Bundan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Biz Osman Başkanımızla, Ayancık’ ta Hayrettin Başkanımızla bütün ekipmanlarımızı, güçlerimizi seferberlik halinde çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından devir teslim töreni için başkanlık makamına geçildi. Devir teslim töreninde Başkan Belovacıklı, Eski Gerze Belediye Başkan Vekili Mustafa Doruk tarafından karşılandı. Doruk, başkanlık mührünü yeni Başkan Osman Belovacıklı’ ya teslim ederek başarılar diledi. Başkanlık mührünü teslim alan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, belediye başkanlığı makamına oturarak tebrikleri kabul etti.

Gerze Belediye Başkanı olan Osman Belovacıklı’ ya devir teslim töreninde eşi Gülhanım Belovacıklı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, CHP İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak ve ilçe yönetimi ile belediye ve il genel meclisi üyeleri eşlik etti.

Büşra ÇevikBüşra Çevik