Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2023 13:28   Güncelleme : 29-10-2023 13:50

Gerze’ de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu! Kortej yürüyüşü gerçekleştirildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolu dolu bir programla kutlandı. Törenin sonunda gerçekleştirilen kortej ise büyük beğeni kazandı

Gerze’ de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu! Kortej yürüyüşü gerçekleştirildi

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları Gerze’ de coşkuyla yapıldı. Vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen tören sonunda spor kulüpleri, emniyet güçleri ve jandarma ekipleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla kortej düzenlendi.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve saygı duruşunda bulunulması ile başladı ardından Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, günün anlam ve ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi. 

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM TÜRKİYEM!

Kaymakam Arabacı konuşmasında, “Bugün, Atatürk'ün "Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiği. Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümüdür, doğum günüdür.

Bugün, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesinin tecelli ettiği gündür. Bugün, imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ile yürütülen ve tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanan, Kurtuluş Savaşımızın Cumhuriyet'le taçlandığı gündür.

Yine bugün, büyük bir azmin eseri olan şanlı Cumhuriyetimizin 100. Doğum gününü idrak etmenin sevinci ve gururu içerisindeyiz. Kıymetli Hemşerilerim; Bizler bu günlere: şairin, "Kalk yiğidim yine dağ başını duman aldı. Aslan payını, aslan olmayan aldı" diye haykırdığı günlerden, seferberliklerden, dolup dolup boşalan kışlalardan, gidilip de dönülemeyen cephelerden geldik.

29 Ekim 1923'e gelinen süreçte büyük badireler atlatmış, hatta tarih sahnesinden silinmenin eşiğine gelmiştik. Bugün de Aziz Milletimiz ve Kutlu Vatanımız üzerinde türlü oyunlar oynanmaktadır. Ancak kardeşliğimizi bozmaya, milli birlik ve beraberliğimizi yıkmaya yönelik hiçbir teşebbüs, amacına ulaşamadı ve asla ulaşamayacaktır.

Şunu unutmamalıyız ki; Yüce Türk Milleti ancak kendisi olmaktan vazgeçtiğinde. "bir" olmaktan uzaklaştığında, düşmanları ona karşı seslerini yükseltmiştir. Öyleyse Gazi Paşa'nın, sonsuza dek yaşayacak dediği, Cumhuriyetimize sahip çıkacak ve onu yüceltecek yegâne kuvvet, yine milletin ta kendisidir. Bu doğrultuda; Atalarımızın bu değerli mirasına sahip çıkmak ve gelecek nesillere nakletmek, hepimizin en önemli görevi olmalıdır.

Sevgili Öğrencilerimiz; Sizler; Atamızın, "Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak" sözleri ile işaret ettiği Cumhuriyet Gençlerisiniz. Bizim Cumhuriyetçi gençliğimiz, yani sizler; dürüst, çalışkan ve onurlu olacaksınız. "Birinci vazifeniz, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza müdafaa etmek" olacak. Taşıdığınız bu kutsal emanetin sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz.

Değerli Öğretmenlerimiz: Sizlere emanet ettiğimiz evlatlarımızı, bilimin rehberliğinde, milli bilince ve ahlaki değerlere sahip, dürüst birer insan olarak yetiştirmek için gerekirse bir mum gibi eriyeceğinizden şüphemiz yoktur. Bilgi birikiminiz ve rehberliğinizle onları en iyi şekilde yetiştireceğinize inanıyoruz ve sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, Cumhuriyeti bizlere armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde hürmetle eğiliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Gerze Halk Oyunları ekibi sahneye çıktı. Halk Oyunları ekibinin gösterisi izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve kompozisyonların ardından Gerze Halk Eğitimi Merkezi judo takımı sahneye çıktı. Sporcuların gösterilerinin ardından geçiş töreni yapıldı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ ÇOK BEĞENİLDİ...

29. Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yılı ilçemizde coşkuyla kutlandı. Yapılan resmi törenin ardından düzenlenen kortej yürüyüşü ise büyük takdir topladı.

Emniyet güçleri, jandarma ekipleri, Gerze Belediyesi, PTT, Ziraat Odası, itfaiye, Esnaf Odası gibi kurumları ile ilçemizdeki Spor kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne vatandaşlar da katılarak ayrıca renk kattı.

AdminAdmin