Güncel
Giriş Tarihi : 06-10-2023 10:58   Güncelleme : 06-10-2023 17:44

Gerze’ de esnaf duası geleneği sürüyor

Asırlar önce Ahi Evran tarafından başlatılan esnafların çarşı ortasına çıkarak toplu dua etmeleri geleneği ilçemizde devam ediyor

Gerze’ de esnaf duası geleneği sürüyor

İlçemizde ilk kez 22 Eylül 2023 tarihinde Gerze Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Gerze Müftülüğü ve Gerze Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilen ve her Cuma günü yapılması planlanan esnaf duası, bu Cuma da ilçemiz Halk Pazarında yapıldı.

Bereketli ve hayırlı kazanç için esnaf ve alışveriş yapan müşteriler ellerini semaya kaldırılırken Gerze İlçe Müftülüğü din görevlisi bereket duası etti.

Hayırlı ve bereketli kazanç için dualar edilen geleneğe göre, ayakta çalışan esnafın oturarak, oturarak çalışanların ise ayakta yaptığı duaya ilçe sakinleri de eşlik etti.

ESNAF DUASI NEDİR?

Geleneksel hale gelmiş ve yüzyıllardır süre gelen bir gelenek olan Esnaf Duası Cuma günleri salâ verildikten hemen sonra yapılır. Esnaf duasına esnaflar dükkanlarının önüne ayakta hocanın duasına amin demekle birlikte katılmış olurlar. Yapılan bu bereket duasına oturarak çalışan esnaflar oturarak ayakta çalışan esnaflar ayakta amin derler. Gerze' de ilk kez uygulanan Ahilik Geleneği, her Cuma sabahı dua ile yaşatılacak.

AdminAdmin