Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2023 10:26   Güncelleme : 19-09-2023 11:06

Gerze’ de Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen program ile kutlandı

Gerze’ de Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Hükümet konağı önünde yapılan törende, Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kurum müdürleri ve amirleri, şehit yakınları, gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu. 

Gerze İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Ataseven günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Ataseven konuşmasında, “Sayın Kaymakamım Sayın Belediye Başkanım, değeri daire amirleri, şanlı gazilerimiz, kıymetli misafirler ve silah arkadaşlarım; Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan, yüzyıllar boyunca Türklük, özgürlük uygarlık ve vatan uğruna mübarek kanlarını akıtarak canlarını veren, dünya tarih ve edebiyatına destanlar yazdıran tüm gazilerimizi minnet duyguları ile anmak için toplanmış bulunuyoruz

Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı milleti, bayrağı, milli marşı soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli benliğimizde olan bu duyguların, Türk ulusunun her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.

Türk Milleti bunun en güzel örneğin Gazi Mustafa Atatürk ün önderliğinde "Ya istiklal, ya ölüm!" diyerek veren Kurtuluş Savaşında yaşamıştır.”

DOSTLARIN GÜVEN KAYNAĞI BARIŞIN ŞAHİNLERİ, YURDA KEM GÖZLE BAKANLARIN KORKULU RÜYASI OLACAĞIZ

“Gazilik, ebediyete akıp giden her günün tarihleşmesinde, vatan ve millet için taşıdığı asil ve faziletli ruhun sembolleşmesi demekti.  Sizler, vatanımız ve bayrağız için gözünü kırpmadan ölüme koşup gazilik mertebesine ulaşan milletimizin gözbebeği şerefli insanlar Sizlerin huzurunda saygımızı, şükran borcumuzu sunmaya geldik.

Sizler, vatanları için yaşayıp, onun uğruna hayatını ortaya koymuş bütün milletin kalbine taht kurmuş aziz insanlar: Ulu Önder Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verildiği bu günde, güzel yurdumuzun her köşesinde sevgiyle yaşatılıp, büyük bir gururla anılacaksınız.

Siz, Dünyaya örnek bir azim ve iman kudretle yüksek bir morale sahip bir milletin en büyük maddi kuvvetler karşısında dahi yenilmeyeceğini ispat ettiniz. Kanaatiniz, imanınız, itaatiniz hiçbir korkunun yıldırdığı cesur yüreğiniz, düşmanı altüst eden olağanüstü gayretleriniz, bize en buhranlı anlarda, yol gösterici bir rehber olacaktır. Bizlere bıraktığınız eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza Yüce Türk milletinin mutluluğu, vatanimizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için, karşımıza çıkan hiçbir unsuru yaşatmayacağımıza söz veriyoruz.

Bizler maddi ve manevi gücümüzle, dostların güven kaynağı barışın şahinleri, yurda kem gözle bakanların korkulu rüyası olacağız. Milli gururumuzun kaynağı, yanlarımızın teminatı olan gazilerimiz. Sizlerin kahramanlık destanlarımı ve hatıralarınızı soruna kadar yaşatacağız.

Sözlerimi bitirirken, aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimizin silah arkadaşları kahraman gazilerimizi şükranla selamlıyorum” ifadelerinde bulundu. 

Ataseven’ in konuşmasının ardından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri İclal Sazak ve Berra Rana Kahveci, günün anlamına yakışır şiirlerini okudular. 

AdminAdmin