Güncel
Giriş Tarihi : 22-09-2023 08:45   Güncelleme : 22-09-2023 09:55

Gerze’ de ilk kez Ahilik Haftası kutlandı

Ülkemizde 36 Gerze’ de ise birincisi düzenlenen Ahilik Haftası Gerze Belediyesi ve Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile kutlandı. Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, bugünden itibaren artık her Cuma bir görevli tarafından esnaf duası yapılacağının müjdesini verdi

Gerze’ de ilk kez Ahilik Haftası kutlandı

Esnaf geleneğinde önemli bir yere sahip olan Ahilik Haftası 21 Eylül Perşembe günü saat 19.00’ da Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. 

 Kokteyl ile başlayan program Türk Esnaf Teşkilatı ve Ahilik ile ilgili yapılan sunumun ardından Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy' un konu ile ilgili yaptığı konuşma ile devam etti akabinde tarihçi Aziz İstanbullu Türk Esnaf Teşkilatı; Ahilik hakkında programa katılan misafirlere ayrıntılı bir sunum yaptı.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçemizde artık birçok değerin geleneksel bir halde özüne uygun bir biçimde anıldığını ve kutlandığını belirtti.

Şensoy konuşmasında,  "bugün burada yine tarihimizde önemli bir yeri olan, Türk insanının özünde var olan yardımseverliği, iyiliği, hoşgörüyü, vatan sevgisini yansıtan bir kurum olan, yüzyıllar boyu insanımızın mizacında yaşayan ve günümüze kadar ulaşan Ahilik sistemini anmaktayız.

Bugün bu düşüncenin unutulmamış olması halen bu sistemin milletimizin gönlünde değerleri ile yaşadığını göstermesi açısından da önemlidir.

Ahilik yamaklıktan, ustalığa kadar geçen süreçte baba oğul sevgisinin görüldüğü, yapılan iş'te ve hizmette de Allah'ın rızasını kazanmanın asıl amaç olduğu bir sistemdir.

Günümüzde ahilik sisteminin görevlerini birçok kurum birlikte hareket ederek yerine getirmeye çalışmaktadır.

Bu hususta Esnaf Odamıza ve başkanı Sayın Cemal Altunel' e de teşekkür ediyorum.

Gerze Belediyesi olarak bizler milletimize özgü ahilik sisteminin tüm halkımıza öğretilmesi gerektiğini düşünerek, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu.

AdminAdmin