Güncel
Giriş Tarihi : 22-04-2024 11:58   Güncelleme : 26-04-2024 14:36

Gerze’ de makamlar “çocuklara” emanet edildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gerze’ de birçok makamı yetkililer çocuklara teslim etti. O anlar güzel kareler oluşturdu

Gerze’ de makamlar “çocuklara” emanet edildi

Gerze’ de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle resmi kurumların makam koltuklarına çocuklar oturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilçemizde geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturma töreninde çocuklar çeşitli talimatlar verdi.

YENİ BİR İLKOKUL, PARK, ÜST GEÇİT TEMİZLİĞİ TALEBİ

Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı’ nın makam koltuğuna kaymakamı temsilen Atatürk İlkokulu öğrencileri Elanur Oral, Emirhan Türkhan ve Efnan Akçaoğlu geçti. Temsili olarak kaymakamlık makamına oturan temsili kaymakamların talimatı, yeni bir üst geçit, yeni bir ilkokul ve okul bahçelerine park yapılması yönünde oldu.

Kaymakam Elanur Oral okul bahçelerine park yapılması talimatını verdi. Kaymakam Arabacı talebin değerlendirileceğini söyledi.

Kaymakam Emirhan Türkhan, Sinop Caddesi üzerindeki üst geçidin temizlenmesini istedi. Kaymakam Arabacı, talebi Gerze Belediyesine ileteceğini belirtti.

Kaymakam Efnan Akçaoğlu ise ilçemizdeki ilkokulların yetersiz olduğunu bu sebeple ivedilikle yeni bir ilkokul talebinde bulundu.

Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı temsilen Kaymakamlık makamına oturan öğrencilere teşekkür ederken “çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Her şey onların daha iyi şatlarda yaşaması ve eğitim görmesi için düzenleniyor. Bu kapsamda göreve geldiğimiz ilk günlerde ilçemizdeki kütüphane saatlerinde güncelleme yaptık. Kütüphanelerimizin kapıları her daim Gerzeli vatandaşlarımıza açık” diye konuştu.

Kütüphanelerdeki yeni düzenlemeye göre, Atatürk Halk Kütüphanesi, pazartesi günleri kapalı olacak. Öğle araları da açık olacak olan kütüphane salı, çarşamba, perşembe, Cuma ve cumartesi günleri saat 09.00-22-00 saatleri arasında hizmet verirken Pazar günleri 13.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

GERİ DÖNÜŞÜM VE HAYVAN BARINAĞI

Münevver Arslan İlçe Halk Kütüphanesinde yapılan yeni düzenlemeye göre ise kütüphane Pazar günleri kapalı olacak. Öğle araları da açık olacak olan kütüphane 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ nın makam koltuğuna belediye başkanını temsilen Mustafa Ata Kaban, Asya Kalafatoğlu ve Esmanur Kaptan’ın geçti. Minik Başkanların talimatları ise Geri Dönüşüm ve Hayvan Barınağı hakkında oldu.

OKUL GÜZERGÂHINA DAHA ÇOK DOLMUŞ TALEBİ

Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ ın makamı ise Atatürk Ortaokulu öğrencisi Deniz Kavazak’ ın oldu. Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, makamını emanet edeceği Deniz Kavazak’ ı makamında karşıladı.

Müdür koltuğuna oturan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Deniz Kavazak, konuşmasına, “Öncelikle biz çocuklara böyle bir imkan verdiğiniz için tüm çocuklar adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kavazak, “Atatürk Ortaokulu güzergahında dolmuş sefer sayısı çok az, sefer sayılarının güncellenmesi gerekli” dedi. Daha sonra yapımı yüzde %95 oranında tamamlanan okul ile ilgili şube müdüründen bilgi aldı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik