Eğitim
Giriş Tarihi : 19-04-2024 11:03

Gerze’ de Turizm Paneli yapıldı

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulunda Gerze Turizm paneli düzenlendi

Gerze’ de Turizm Paneli yapıldı

Gerze MYO Dr. Öğr. Üyesi Serhan Salepcigil moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, konuşmacı olarak Gerze MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Sur, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Erkol Bayram ve Sinop Denizci Otel Müdürü Ece Denizci katılım sağladı.

Gerze Turizm panelinde Moderatör, Doktor Öğretim Üyesi Serhan Salepcigil 12. Kalkınma planında yer alan yeşil ve dijital dönüşümün turizm sektöründe gerçekleştirilebilmesi için belirlenen hedef ve politikalara ilişkin bilgi vererek, katılımcılara bu hedef ve politikalarla ilgili Sinop özelinde yapılabilecekler hakkında sorular yöneltti.

Turizm fakültesi Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Gül Erkol Bayram Sinop Üniversitesi’nin Sinop turizmine katkısı, Sinop turizmin mevcut durumu, potansiyel işbirlikleri ve gelecek vizyonu hakkında bilgi verdi.

Denizci Otel Yöneticisi Ece Denizci mikotoloji (Mantar Turizmi) ve Sinop’un potansiyel turizm olanakları hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca kültürel sürdürülebilirlik adına gerçekleştirdikleri kültür ve sanat etkinliklerini anlattı.

Gerze Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Erhan Sur turizmde yapay zekanın kullanımını Bilgisayar Teknolojileri Bölümü tarafından geliştirilen Pişir AI ve Danış AI adında geliştirilen yapay zekâ uygulamalarını anlattı.

Öğr. Gör. Erhan Sur Pişir AI için verilen malzemelerden yaratıcı, yöresel, bölgesel yemek tarifleri oluşturmaya olanak sağlayan veya sorulan yemeklerin tarifini veren bir yapay zekâ uygulaması olduğunu söyledi. Ayrıca yemeklerin görsellerinin de oluşturulmasına olanak sağlandığını belirtti.

Geliştirilen bir diğer uygulama olan Danış AI’ ın Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde danışma hizmetlerinde nasıl kullanılacağı anlatıldı.

Panele Gerze Belediyesi Başkan V. Elif Öztürk Kaygısız, Gerze Emniyet Müdürü Erkan Sevindik, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Sadi Özkan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Cem Cüneyt Ersanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Özbay Akkaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze İlçesi Fakülte ve Yüksekokullar Yardımlaşma, Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Fatih Ergün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik