Sağlık
Giriş Tarihi : 12-04-2018 16:42   Güncelleme : 12-04-2018 17:03

Gerze Devlet Hastanesinde Obezite Polikliniği Açıldı

Gerze Devlet Hastanesine ataması yapılarak Mart ayı sonunda göreve başlayan Uzman Doktor Kevser Güneş Yıldıran, aile hekimliğinin yanı sıra obezite polikliniği hizmetini de yürütecek

Gerze Devlet Hastanesinde Obezite Polikliniği Açıldı

Gerze Devlet Hastanesine ataması yapılarak Mart ayı sonunda göreve başlayan Uzman Doktor Kevser Güneş Yıldıran, aile hekimliğinin yanı sıra obezite polikliniği hizmetini de yürütecek.

Obezite Polikliniği Hizmete Başladı
Obezite sorunu olan hastalara yeni açılan obezite polikliniğinde yardımcı olacaklarını söyleyen Uzman Doktor Kevser Güneş Yıldıran, "ilk olarak hastaların boy, kilo, bel çevresi ve tansiyonunu ölçerek tetkiklere başladıklarını belirtti. Daha sonra hastanın vücut kitle endeksini hesaplayarak obezite sınıfında olup olmadığını öğrendiklerini söyleyen Yıldıran, "Hastanın kalorisini hesapladıktan sonra kan tahlilleri istiyoruz. Tahlillerde, tiroit hastalığı varmı, kolesterol seviyesi nasıl, şeker hastası mı yoksa şeker hastası adayımı belirledikten sonra  insülin direncini hesaplıyoruz. Son olarak hastanın kansızlığı var mı bakıldıktan sonra elde edilen doneler neticesinde diyet ve egzersiz programı hazırlıyoruz. Hasta her geldiğinde bel çevresini ölçüyoruz ve uygun kiloya gelene kadar iki haftada bir  hastamızı takibe alarak kontrollerini gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Sigara Bıraktırma Polikliniği yakın tarihte hasta kabul edecek
Aile hekimliği ve obezite polikliniğinin yanında sigara bıraktırma polikliniği hizmeti vermek için İl Sağlık Müdürlüğüne gerekli dilekçe ile başvuruların yapıldığını ve yakın tarihte sigara bıraktırma polikliniği hizmeti de vermeye başlayacağını söyleyen Yıldıran, "Sigara bıraktırma polikliniği psikososyal yaklaşım içerdiği için gerekli alt yapının uygun olması, hastaların randevulu gelmesi gerekiyor. Hasta görüşmeleri en az 30 dakika sürdüğü için belli bir periyotta haftada bir gün belirlenerek o gün sadece sigara bıraktırma polikliniği olarak randevulu hastalara hizmet vermeyi planlıyoruz. Hasta geldiğinde burada beklemeyecek. Saatinde gelecek ve gidecek. İl Sağlık Müdürlüğünün onay vermesini bekliyoruz. Alınan onayın ardından bu hizmeti vermeye başlayacağız" dedi.

Uzman Doktor Kevser Güneş Yıldıran, Kırşehir doğumlu olup Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Mezuniyetinin ardından Muş Malazgirt'te pratisyen hekim olarak görev yapan Yıldıran, daha sonra Muş Devlet Hastanesi KETEM Biriminde sigara bıraktırma polikliniği, meme, serviks kanseri tarama programı polikliniğinde sorumlu hekim olarak çalıştı. Yıldıran'ın sonraki görev yeri İzmir Torbalı oldu. Burada da pratisyen hekim olarak görev yapan Yıldıran, Aile Hekimi Uzmanlık ihtisasını İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. Son olarak Gerze Devlet Hastanesinde Uzman Aile Hekimi olarak göreve başlayan Yıldıran, evli ve eşi de Gerze Devlet Hastanesinde dahiliye uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül