Güncel
Giriş Tarihi : 15-10-2023 14:42   Güncelleme : 16-10-2023 13:05

Gerze İçme Suyunda ilk kazma vuruldu

Erfelek Barajı'ndan Gerze ilçe merkezi ve güzergâh üzerindeki 15 köye arıtılmış içme suyu sağlayacak olan Sinop Gerze İsale Hattı Projesinde ilk kazma vuruldu

Gerze İçme Suyunda ilk kazma vuruldu

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü İçmesuyu ve Atıksu Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılması ardından yüklenici firma tarafından geçtiğimiz günlerde şantiye kurma çalışmaları tamamlanmıştı.

149.2 milyon TL'ye mal olması beklenen projeye ilk kazma vuruldu. Çalışmalar kapsamında isale hattının ilk borusu Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve ilgili firma yetkililerinin katılımı ile birlikte konuldu. 

2,5 MİLYON METREKÜP TEMİZ SUYU VATANDAŞIMIZLA BULUŞTURUYORUZ

Belediye Başkanı Cevat Şensoy, "Erfelek- Gerze İçme Suyu İsale Hattına bugün Erfelek-Ayancık karayolu ayrımında başlandı. Gerze İçme Suyu İsale hattı ile bölgemizin içme suyu problemi tarihe karışacak. Gerze ilçemiz ile hattın geçtiği 15 köyün ve civar yerleşim yerlerinin 2037 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını çözüme kavuşmuş olacak. Proje ile yılda 2,5 milyon metreküp temiz suyu vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim utandırmasın" dedi.

Proje ile 2037 yılı projeksiyon nüfus tahminine göre, Dizdaroğlu, Taşmanlı, Yalıköy, Yaykıl, Kabalı, Şamlıoğlu, Sarıyer, Akkıraç, Çırnık, Türkmenlioğlu, Abdaloğlu, Mahmuttırı, Melikşah, Kozcuğaz, Lalaköy ve Gerze ilçe merkezi de dahil olmak üzere yaklaşık 31 bin 424 kişi için içme suyu sağlanacak.

Mevcut isale hattının 14'üncü kilometresinden branşmanla alınacak arıtılmış su, inşa edilecek 33 kilometre isale hattı ile Gerze ilçesi deposuna iletilecek.

Projeyle birlikte Gerze ilçesi ile 15 köy ve civar yerleşim yerlerinin 2037 yılına kadarki içme suyu ihtiyacı giderilmiş olacak.

AdminAdmin