Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2026 12:25   Güncelleme : 07-09-2026 12:33

GERZE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HAYVAN SAHİPLERİNE ÖNEMLİ UYARI

Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvan sahiplerinin sorumluluklarına ilişkin vatandaşlara önemli bir duyuruda bulundu

GERZE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HAYVAN SAHİPLERİNE ÖNEMLİ UYARI

Yapılan açıklamada, hayvan sahiplerinin besledikleri hayvanların bakımından ve çevreye verebilecekleri zararlardan sorumlu olduğu hatırlatılarak, sahipli hayvanların sokaklara, park ve bahçelere, boş arazilere ve kamuya ait alanlara bırakılmasının yasak olduğu belirtildi.

Ayrıca sahipli köpeklerin apartman önlerinde, sokak ve caddelerde başıboş ve kontrolsüz şekilde bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Müdürlük tarafından yapılan duyuruda, hayvanını terk ettiği veya hayvanını bağlamadan başıboş şekilde baktığı tespit edilen kişilere, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 8 bin 687 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sahipli köpeklerin bağlı, kontrollü ve güvenli şekilde muhafaza edilmesi önemle rica edildi.

Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşlara gösterdikleri anlayış ve hassasiyet için teşekkür etti.

Yetkililer, hayvan sahiplerini yasal sorumlulukları konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik