Güncel
Giriş Tarihi : 02-09-2023 19:25   Güncelleme : 05-09-2023 13:27

Gerze Kadın Girişimci Kooperatifinden Kaymakam Dundar' a veda yemeği

Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi tarafından Gerze Kaymakamı Tekin Dundar onuruna veda yemeği düzenledi

Gerze Kadın Girişimci Kooperatifinden Kaymakam Dundar' a veda yemeği

Hal içindeki kooperatif önünde, Gerze Kadın Girişimci Kooperatifinin emekçi kadınları tarafından hazırlanan yöresel yemekler eşliğinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Daire Başkanlığı görevine atanan Kaymakam Tekin Dundar’ a veda edildi. 

Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi tarafından düzenlenen veda yemeği programına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Vitrinhaber ve Gerzeninsesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Serhat Özşahin, Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi Başkanı Serap Gökgöz ve misafirler katılım sağladı.

GERZE HEM İNSANI HEM DE DOĞAL GÜZELLİĞİYLE SAKLI KALMIŞ BİR YER

Kendisi için düzenlenen veda programı için Gerze Kadın Girişimci Kooperatifine teşekkür eden Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerzelilerin Ankara’ da bir kapısı olduğunu yineledi. Dundar konuşmasında, “2 yıldır Gerze’ deydik. Gerze’ de vatandaşlarımıza hizmet için burada çalışıyorduk.

Tabi her şeyin bir sonu var, kaymakam olarak görev gereği buraya gelmiştim şimdi tayin oluyorum. Nasipse İçişleri Bakanlığımızda Daire Başkanı olarak görevimize devam edeceğiz. Bu süre zarfında hakikaten Gerzeli hemşehrilerimizin samimi, yakın ilgi ve alakasıyla karşılaştık. Belediye Başkanımızın, çalışma arkadaşlarımızın, yakın iş birliği ile karşılaştık. Tüm kurumlarımızın, meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, siyasi partilerimizin Gerze adına ellerini taşın altına koyduklarına şahit oldum.

Tabii insanoğlunun yapacağı, hayal ettiği çok şeyler vardır ama buna ne ömrü ne imkanları yetebilir. Esas olan burada samimiyetle ve iyi niyetle ortaya bir çaba koymak, hedef koymak. Bizim belediye başkanımızla hedeflerimiz vardı, bunların bir kısmını proje haline getirdik bir kısmını vizyon halinde vatandaşlarımızın önüne koyduk.

Ben bunları tohum olarak değerlendiriyorum; nasıl ki bir tohumu toprakla buluşturursunuz, o tohum da zamanla, harcanan emekle filizlenir. Bu projelerde, bu vizyonda böyledir. Gerze hakikaten bana göre Türkiye’ nin en güzel köşelerinden bir tanesi.

Doğasıyla, deniziyle, insanıyla çok müthiş ve saklı kalmış bir yer. Ben he böyle diyorum Gerze’ yi kendinize saklamışsınız. O açıdan Gerze’ nin görünmesi gereken güzel bir yer olması gerektiğini bir kez daha yinelemek istiyorum. Ankara’ ya İstanbul’ a Samsun’ a yakın olması ve kendi potansiyelinin olması aslında onu çok daha güzel yerlerde görmemizi daha doğrusu daha çok daha gelişmiş halde görmemiz gerektiğine ben yakinen şahitlik ettim.

Tabi biraz emek vermeniz gerekiyor, bu noktada her vatandaşımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, kooperatiflerimize büyük iş düşüyor.

KADINLARIMIZA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Gerze Kadın Kooperatifimizde yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdürüyor. Sakin Şehir kimliğine sahip Gerze’ de değer katmak için kadınlarımızın iş hayatında olmaları için emek veriyorlar, alın teri akıtıyorlar. Bizlerde elimizden geldiğinde yanlarında olduk, önlerini açmaya çalıştık. Umarız ki çok daha güzel yerlerde olurlar. Çünkü kadınlarımız inançlı ve çalışkanlar.

Bu vesileyle Gerzeli hemşehrilerime vermek istediğim son mesaj, Ankara’ da bir kapılarının olduğunu hatırlatmak, ne zaman yolları düşerse beklediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ise Gerze Belediyesi olarak Gerze Kadın Girişimci Kooperatifinin her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Şensoy, “İlçemiz Cittaslow olduğu için bir kadın kooperatifinin olması gerekiyor. Kadın kooperatifi demek yöresel ürünlerimizin yeniden canlanması demek.

Biz kadın kooperatifimize uğrarsak yöresel ürünlerimiz elbette daha fazla alıcı bulacaktır. Unutulanlar yeniden ortaya çıkacaktır. Kadın kooperatifimiz yöremizde yetişen ürünlerin bir şubesidir. Bizlerde onların yanında olmalıyız. Ben tüm Gerze halkına kadın kooperatifine destek olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin