Kadın girişimcilerin emeğiyle şekillenen kooperatif, bu özel gün için alınan siparişlerle hem üretim kapasitesini artırdı hem de kadın istihdamına katkı sundu.
Kooperatif bünyesinde 14 Şubat’a özel el emeği hediyelik eşyalar, yöresel motiflerle süslenen dekoratif ürünler ve özel paketlenen yöresel lezzetler, hijyenik koşullarda ve sipariş üzerine hazırlanıyor. Lakerda, peksimet, tarhana, erişte, hamuraşı ve kulakhamuru mantı gibi geleneksel gıda ürünlerinin yanı sıra, sevgi temalı hediyelikler de ilçe halkı ve Gerze’yi ziyaret eden misafirlerle buluşturuluyor.
“Sevgi de emek ister”
Kooperatif Başkanı Serap Gökgöz, Sevgililer Günü’ne yönelik yoğun ilgi gördüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “14 Şubat için özel olarak hazırladığımız el emeği hediyelikler ve yöresel ürünler büyük ilgi görüyor. Kadın dayanışmasıyla ürettiğimiz her ürün, sadece bir hediye değil; aynı zamanda emeğin ve yerel kültürün bir yansıması. Yeni üyelerimizin katılımıyla üretim gücümüz arttı, bu da bize daha fazla kadına ulaşma imkânı sağladı.”
Gökgöz, kadınların üretimin her aşamasında aktif rol aldığını vurgulayarak, “Burada kadınlar hem üretiyor hem de kendi ayakları üzerinde durmanın gururunu yaşıyor. Amacımız, Gerze’nin yöresel değerlerini bozmadan gelecek nesillere aktarmak” dedi.
Yerel üretimle anlamlı hediyeler
Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimci Üretim Kooperatifi, 14 Şubat’a özel çalışmalarıyla hazır ve sıradan hediyeler yerine anlamlı, yerel ve el emeği ürünleri tercih edenlere alternatif sunuyor. Kooperatif, önümüzdeki süreçte hem ürün çeşitliliğini artırmayı hem de daha fazla kadını üretim sürecine dahil etmeyi hedefliyor.
İletişim:
Hal İçi – Yakup Ağa Konağı
0533 432 92 57







































