Spor
Giriş Tarihi : 20-04-2024 11:51   Güncelleme : 20-04-2024 11:53

Gerze’ nin en eski spor kulübü Gerze Spor 74 yaşında

Gerze Spor Kulübünün 74. yaşı kulüp yöneticileri ve sporcularının katılımıyla birlikte büyük bir coşkuyla kutlandı. Yöneticiler ilçemizde faaliyet gösteren spor kulüplerin tek çatı altında buluşma çağrısında bulundu

Gerze’ nin en eski spor kulübü Gerze Spor 74 yaşında

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü benimsemiş ve ilke edinmiş Gerze Spor 74 yaşını kutluyor. Bu kapsamda Gerze Spor Kulübü yöneticileri ve sporcuları dün akşam bir araya gelerek 74. yıl pastası keserek köklü takımın yeni yaşını hep birlikte kutladı.

1950 yılında kurulan, ilçemizi futbolda en güzel şekilde temsil eden, Gerze’de, futbol konusunda altyapıyı oluşturan, gençlere bu noktada yön veren, kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora yönlendiren en büyük etkenlerden biri olan, kurulduğunu günden bu yana yüzlerce genci spora kazandıran Gerze Spor, 74. yılında ilçemizde faaliyet gösteren spor takımlarına da çağrıda bulundu.

SPOR KULÜPLERİNE ÇAĞRI: TEK ÇATI ALTINDA BULUŞALIM

72 yıldır ilçemizde sporun ve sporcunun kalkınması için mücadele veren Sinop ve Karadeniz Bölgesi'nin en köklü spor kulüplerinden birisi olan Gerze Spor kulübü yöneticileri ilçemizde faaliyet gösteren futbol takımlarına tek çatı altında buluşma davetinde bulundu.

Gerze Spor kulüp yöneticileri yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Gerze Spor Kulübü bilindiği üzere Gerze’ nin eski spor kulübüdür. Bu bağlamda Gerze sporunun ve daha çok sporcunun gelişmesi için, futbolda ilçemizi en iyi şekilde temsil edebilmek adına tüm spor kulüplerimizi tek çatı altında buluşmaya davet ediyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından yöneticiler kutlama yapmak adına işletmelerinin kapılarını açan Küpler Kafe İşletme Sahiplerine ve Gerze Spor Yöneticilerinden Ercan Çelebi’ ye teşekkür ettiler.

Büşra ÇevikBüşra Çevik