Yaşam
Giriş Tarihi : 21-06-2023 10:56   Güncelleme : 21-06-2023 11:12

Gerze’ nin Şair Amcası Özay İşcan’ la röportaj

Gazetemizin bu sayıdaki özel konuğu günün erken saatlerinde sokağa çıkıp, kapı kapı, esnaf esnaf gezen ve dostlarını ziyaret eden, herkese çikolata ikram eden Şair Özay İşcan

Gerze’ nin Şair Amcası Özay İşcan’ la röportaj

Daha önce çoğumuzun tanımadığı, ilçemizde trafik polisi olarak görev yapan Alper Dinç’e yazdığı şiirle gazetemize haber olan bu doğrultuda da okuyucularımızla tanışan, elinden çikolatası, hediyesi eksik olmayan Gerze’ nin şair amcası Özay İşcan, yazdığı şiirlerle birçok insanı onure etmenin yanında mutlu olmasını da sağlıyor.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ dan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ a, Eski Başkan Osman Belovacıklı’  dan Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanına kadar birçok kişiye şiir yazan ve bunları bir şiir sitesinde yayınlayan Özay İşcan, gazetemize kendini anlattı.

Hobi olarak şiir yazan İşcan, 1947 yılında Alaçam’da doğdu. 28 sene önce emekli olan ve eşiyle birlikte Gerze’ye yerleşen İşcan, “2007 yılında şehit düşen 7 askerimizin ardından şiir yazmaya başladım, sonra da devamı geldi” dedi.

İşcan, “Askerden sonra hayatımı İstanbul’ da idame ettirmeye başladım. İstanbul’ da değişik görevlerde bulundum ardından Ankara’ da eşim Nurşen’ le evlendim. 1 tane oğlum ve gelinim var.

Emekli olduktan sonra eşimin memleketi benim de 2. Memleketim olan Gerze’ ye yerleştim ve burada inzivaya çekildim. Burada da edindiğim arkadaşlar ve dostlarım beni yalnız bırakmıyor, sürekli kolaçan ediyor.

Eşim Gerzeli, ben Gerze’ de yaşıyorum, Ankara’ ya gidip geliyorum. Herkese emekli bir memur olarak Gerze’ ye, Gerzelilere faydalı olmaya çalışıyorum ve Gerze’ ye faydalı olan ilişkilerde bulunmak için uğraşıyorum.

Makam ve mevkii fark etmeksizin bana ilgi, saygı gösteren ve seven herkese çok teşekkür ediyorum. Ben de Özay Amcaları olarak bu sevgi ve saygının hakkını vermeye çalışıyorum. Bundan sonrası için Allah herkese sağlık, sıhhat versin.

Benim şiirlerim var. Şiir yazmaya 2007 yılında kaybettiğimiz şehitlerimizin ardından başladım. İlk şiirim onlaraydı. O günden sonra bana bir ilham geldi, 300’ e yakın şiirim var; Gerze’ nin Sesinden rahmetli Fatih Uysal’ a; şimdiki sahibi Serhat Özşahin’ den kızımız Büşra’ ya kadar sevdiğim herkese şiir yazıp armağan ediyorum.

Ben gönlümden geçenleri yazıyorum. Duygularım neyse onu yazıyorum” diye konuştu.

AdminAdmin