Güncel
Giriş Tarihi : 17-09-2023 17:13   Güncelleme : 19-09-2023 14:52

Gerze Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesinde geri sayım

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, devam eden Gerze Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesinde incelemelerde bulundu

Gerze Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesinde geri sayım

Mayıs ayında temeli atılan, 6 dönümlük alana, içerisinde 10 yazıhane, 5 otobüs durağı, mescit, 1 taksi durağı ve minibüs durağı, kafe, restoran gibi sosyal alanların bulunacağı Gerze Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesinin yapımı hız kesmeden devam ediyor.

Projenin tamamlanmasıyla ilçenin en önemli ihtiyaçlarından birisini daha gidermiş olacaklarını ve ilçe trafiğini büyük ölçüde rahatlayacağını kaydeden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, devam eden çalışmaları İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ile birlikte inceleyerek çalışmalar hakkında yüklenici firmadan bilgiler aldı. 

Terminal projesinin 2019 seçimlerinde Gerzelilere verdiği sözlerden biri olduğunu kaydeden Başkan Şensoy, projenin belirtilen tarihten de erken tamamlanacağını belirtti.

PROJE ARALIK AYINDAN ÖNCE TAMAMLANACAK

Yüklenici firmanın en kısa sürede projeyi tamamlayıp kendilerine teslim edeceğini ifade eden Başkan Şensoy, “yıllardan bu yana özlemini çektiğimiz Gerze Terminali, temeli atıldığı günden bu yana bu hale geldi. 2019 seçimlerinde halkımıza sözümüz vardı, bu sözü yerine getiriyoruz.”

MERKEZDEKİ OTOGAR, OTOPARK VE SOSYAL DONATILARI OLAN BİR PARK OLACAK

“Şuan ilçe merkezinde bulunan otogarımızın yerine inşallah otopark yapacağız. Bunun yanında halkımızın vakit geçirebileceği bir park haline getireceğiz.”

Projenin 400 günde bitmesi gerekirken daha da erken bir tarihte biteceğini belirten Başkan Şensoy, “Gerze Otobüs Terminalimizin içerisinde 10 tane dükkan, yazıhane var; 10 adet otobüs çekilebilecek alan, mescit, idari bina var. Üstü yine 80 cm’ lik bir çatı olacak. Hemen girişte olan yer cafe, üst katlarda idari yerler var.  Otogarımız 6 dönüm yer üzerine yapıldı, çevre düzenlemelerimiz olacak. Otogarımız bittiğinde halkımıza hizmet için açacağız.  

Müteahhit bey çok yakın bir zamanda, Aralık ayına kalmadan otogarın biteceğini söylemiş. Esasında 400 günde bitmesi gerek ama kısa zamanda bitecek. Ben kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Meclis başkanımızla birlikte gezerek ihtiyaçlarımızın kontrolünü sağladık” diye konuştu.

AdminAdmin