Siyaset
Giriş Tarihi : 18-01-2024 15:21   Güncelleme : 18-01-2024 15:35

Gerze TİP’te yerel seçim mesaisi

Gerze' de belediye başkanı adayı çıkarmayacak olan TİP’ te belediye meclis üyesi aday adayları belli olmaya başladı

Gerze TİP’te yerel seçim mesaisi

Gerze’ de belediye başkanı adayı çıkarmayacak olan Türkiye İşçi Partisi, Gerze’ de teşkilatlanmasını tamamladı.

İlçemizin tanınan simalarından Can Tazebaş ve Polat Demirci, Türkiye İşçi Partisinden Gerze Belediyesi Meclis üyesi aday adaylığı başvurularını İlçe Başkanı Murat Atabek’ e teslim etti.

TİP Sinop İl Başkanı Sinan Raci Ergün İl merkez ilçe, Ayancık ve Gerze’ de parti örgütlenmelerinin tamamlandığını kaydederek “Biz parti örgütlenmemizi merkez ilçe, Ayancık ilçelerimizde tamamlamıştık. Gerze’ de belediye başkanlığı adayımız olmayacak fakat belediye meclisi üyeliklerimizde adaylıklarımız olacak ve bunlar meclise nasıl çalışılması gerektiğini gösterecek arkadaşlar olacaklar. Can ve Polat arkadaşlarımıza tekrar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

TİP Gerze İlçe Başkanı Murat Atabek ise “Sinop Gerze ilçesinde örgütlenmemiz tamamlanmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üye aday adaylık başvurularını almak üzere bir aradayız. Yolları açık olsun her iki arkadaşa da başarılar diliyorum” dedi.

Konuyla ilgili konuşan Sakin Tiyatro'nun kurucusu ve Gerze Bilim Kültür Sanat ve Spor Derneği Başkanı Can Tazebaş, “TİP belediye meclis üyesi aday adayıyım. Evraklarımı İlçe Başkanımıza teslim etmekten onur duyuyorum” diye konuştu.

Türkiye’ nin 2 partiden ibaret olmadığını kaydeden Polat Demirci ise “Teklif geldiğinde hiç düşünmedim hemen kabul ettim sebebi bu ülke 2 partiden ibaret değil sadece AK Parti ve CHP yok, böyle de bir parti var TİP biz bu partinin çatısı altında doğruları söyleme doğrulara el kaldırmak istediğimiz için aday oldum. Gerze için her şey hayırlısı” dedi.

Büşra ÇevikBüşra Çevik