Güncel
Giriş Tarihi : 13-05-2022 16:09   Güncelleme : 13-05-2022 16:24

Gerze Yerel Kalkınma Çalıştayı

Gerze Kaymakamlığı Proje ve Ar&Ge Koordinatörlüğü tarafından organize edilen, Gerze Yerel Kalkınma Çalıştayı, düzenlendi

Gerze Yerel Kalkınma Çalıştayı

Gerze Kaymakamlığı Proje ve Ar&Ge Koordinatörlüğü tarafından organize edilen, Gerze Yerel Kalkınma Çalıştayı İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti

2 oturum şeklinde gerçekleşen çalıştayın Perşembe günü gerçekleştirilen ilk oturumunda turizm, gençlik ve spor, dezavantajlı gruplar, el zanaatları ikinci oturumunda ise eğitim, denizcilik ve balıkçılık, kültür ve sanat, iklim ve çevre konularında istişarelerde bulunuldu.

 Programın açılış konuşmasını Koordinatör Dr. Alev Erenler yaptı. Erenler, kendisini tanıtmasının ardından Gerze Yerel Kalkınma Çalıştayının ilçemiz için hayırlı olmasını diledi.

Erenler, çalıştayın amacını katılımcılarla paylaşırken, “Gerze’ ye ne tip fırsatlar yaratabiliriz? Ulusal veya uluslararası imkânları nasıl fırsata çevirebiliriz?  Gerze için tehdit oluşturabilecek maddeleri belirleyip, bu belirlenen noktalardan yola çıkarak ilçemizde yapılıp yapılmayacak şeyleri istişare edeceğiz” diye konuştu.  

Refik Kaymakam Özgü Özen’ de katılımcılara teşekkür ederken, “yaptığımız bu çalıştay Gerze’mizin gelecek planlamaları için büyük bir altyapı oluşturacak. Hep birlikte bir beyin fırtınası yapıp Gerze için en iyisini yapmaya çalışacağız.

Komisyonlar oluşturduk, buradan çıkan fikirler bizler için, Gerze için yol haritası olacak” ifadelerini kullandı.  

Belediye Başkanı Cevat Şensoy da bu çalıştay sonucunda ilçemizin eksikliklerinin ortaya çıkacağını belirterek emeği geçen başta Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Koordinatör Dr. Alev Erenler ve katılımcılara teşekkür etti.

AdminAdmin