Güncel
Giriş Tarihi : 16-08-2018 11:36   Güncelleme : 16-08-2018 12:13

Gerze'de Bir İlk

25 Haziran'da başlayan yaz Kuran kursları görkemli bir kapanış ile sona erdi

Gerze'de Bir İlk

Gerze Merkez ve köylerinde müftülüğe bağlı hocalar tarafından verilen kurslar da öğrenciler 8 hafta boyunca dini eğitim gördü. Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği müfredata göre dersler alan öğrenciler, aynı zamanda kurslarda birçok sosyal etkinlikte gerçekleştirdi.

Kursların kapanışı dolayısı ile İlçemiz Müftülüğü ve Gerze Din Görevlileri Dayanışma Derneği tarafından coşkulu bir etkinlik gerçekleştirildi.

Festival alanında gerçekleşen etkinliğe Dikmen Kaymakamı ve aynı zamanda Gerze Kaymakam Vekili olan Mustafa Gözle, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İlçe Müftüsü Bayram Karar, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Jandarma Komutanı Nevzat Oğuz ve siyasi parti başkanlıkları katıldı.

İlçe Müftüsü Bayram Karar " Yaz boyu vakitlerini Kuran'a ayıran yavrularımızı eğlendirmek, dinlendirmek, yaz döneminin şanına yaraşır şekilde onlara güzellik yaşatmak üzere davet ettiğimiz Burak Sezen ve ekibi de sizlerde hoşgeldiniz. İnsanlar dindarlıklarını ve maneviyatlarını ilk olarak yaz Kuran kurslarında edindikleri bilgilere göre inşa ederler. Camiiler adeta manevi bir alt yapı oluşturmaktadır. Dinini bilen, milletini seven nesiller yetiştiriyoruz. Bugün onların günü onların hafızalarında bir güzel yaz Kuran kursu hatırası bırakmak istedik" dedi.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ise tüm öğrencilerin yollarının ve zihinlerinin açık olmasını temenni ederken, " Bizleri aydınlık günlere çıkaracak, Rabbimizin kitabını okuyarak, peygamberimizin güzel ahlakını üzerinde taşıyarak, milli ve manevi değerler ile yetiştirebileceğimiz evlatlar nasip eylesin". Dedi

Yoğun bir kalabalıkta gerçekleşen etkinlik Yavuz Selim Camii öğrencilerinden Muhammed Emin Çetinkaya'nın Kuran-ı Kerim okuması ile başladı. TRT Çocuk sunucularından Burak Sezen etkinliğin sunuculuğunu üstlenirken ekibi ise çocukları ve seyircilere güzel anlar yaşatmaya çalıştı. Nasreddin Hoca'nın sahneye gelmesi ile özellikle çocuklar büyük mutluluk yaşadı. Nasreddin Hoca seyircilerin arasında gezerek isteyenler ile fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte yaz boyunca kurslarda eğitim alan öğrenciler öğrendiklerini katılanlar ile paylaştı. Fatih Mescidi öğrencileri Alak suresinin ilk beş ayetinin tilavetini gerçekleştirdi. Site Camii Kız Kuran Kursu öğrencileri de işitme engellilere yönelik hazırladıkları ilahiyi seyircilerin beğenisine sundular.

Etkinlikte Burak Sezen ve ekibi tarafından hazırlanan kukla gösterisi de keyifle izlendi. Fatih Mescidi öğrencilerinin 32 farzı okumasının ardından, 4-6 yaş öğrenciler tarafından ilahiler okundu. Kavuklu ve Pişekar gösterisi izleyenleri kahkahaya boğdu.

Etkinliğin akşam ezanına denk gelmesi sebebi ile sahnede Site Camii öğrencisi Kudret Çiçek tarafından Ezan-ı Muhammed okundu.

Minikler ellerinde bayraklarla milli duyguları kabartan marşları okudu. Sahnedeki öğrenciler tarafından soru-cevap şeklinde İslami bilgiler verildi. Etkinlik Sazak Akçaören Camii tarafından hazırlanan sema gösterisi ile son buldu.

Seda ŞengülSeda Şengül